Elon Musk'ın kurucusu olduğu SpaceX'in, NASA için geliştirdiği personel taşıyıcı 'Crew Dragon' kapsülü başarıyla Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS-International Space Station) ulaştı. Cumartesi günü test uçuşunu yapan kapsülün, uzay turizminin öncüsü olacağı bekleniyor.

NASA, ilk önce, ISS'te görevli Amerikan astronotlarının kullanacağı SpaceX'in Crew Dragon aracının görüntülerini basınla paylaştı. Test uçuşu öncesinde NASA'nın, aracın iç kısmından bir görüntü paylaşması büyük heyecan uyandırdı. Ardından NASA, 2 Mart Cumartesi günü, Falcon 9 roketiyle Crew Dragon'u uzaya fırlattı. NASA, kapsülün fırlatılmasını internet sitesinde canlı olarak yayınladı.

https://www.youtube.com/watch?v=mE_hCTfMdngCrew Dragon kapsülü, 'Ripley' takma adı verilen mankeni de taşıdı. Ripley'nin baş, boyun ve omurgasında bir insanın yolculuktan nasıl etkileneceğini test edebilmek için sensörler bulunuyor.Televizyon sunucusu Dallas Campbell de Ripley'in birkaç fotoğrafını Twitter hesabı üzerinden paylaştı. Ripley'i daha ayrıntılı görebileceğimiz o tweet;https://twitter.com/dallascampbell/status/1101796927623049217?s=12Kaynak; https://www.space.com/spacex-crew-dragon-docks-space-station.html