ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümü, "Fikir Uzayı" isimli çalıştay ile uzaya ilgili olan kişileri bir araya getirecek. 21 Nisan Pazar günü yapılacak etkinlikte uzay meraklıları, mentorlar eşliğinde çalıştayda fikir üretecek.

ODTÜ Havacılık ve Uzay Topluluğu ile Gelecek Araştırma Enstitüsü'nün birlikte yürüteceği program için kayıtlar başladı. Etkinlikte görev alacak mentorlardan Burak Yağlıoğlu, Twitter üzerinden bir paylaşım yaparak etkinlik hakkında bilgi verdi. Fikir Uzayı'na katılmak için son başvuruların 14 Nisana kadar süreceğini belirten Yağlıoğlu'nun paylaşımı şu şekilde;

https://twitter.com/astrobrk/status/1113434586351112192

Burak Yağlıoğlu, Fikir Uzayı’nda tartışılacak temel konuları da açıkladı. Çalıştayda, Uzay’ın Sürdürülebilir Kullanımı ve Ay Keşif Görevi olmak üzere 2 ana başlık ve bunların alt başlıkları konu edinilecek.

Etkinlik, ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümünde düzenlenecek ve katılım ODTÜ dışına da açık olacak. Program 21 Nisan günü saat 09.00'da kayıtların alınmasıyla başlayıp, 18.30'da katılım belgelerinin verilmesiyle son bulacak. Programda gün boyunca alt başlıklarla ilgili sunumlar, çalışmalar yapılacak.

Fikir Uzayı'nın mentorları ise alanında uzman kişilerden oluşmakta. Prof. Dr. Ozan Tekinalp Uzay Çöpü Probleminin Azaltılması/Çözülmesi, Doç. Dr. Uğur Murat Leloğlu Faydalı Yük ve Sensör Teknolojileri, araştırmacılar Burak Yağlıoğlu Görev ve Uydu Teknolojileri, Arda Mevlütoğlu Uzayın Gözlenmesi ve Durum Farkındalığı, Bülent Avenoğlu Strateji ve Uluslararası İşbirliği, Nazlı Can ise Uzay Hukuku konularındaki bilgileriyle çalıştaya katkıda bulunacak.

Alanındaki uzman bu kişilerle birlikte uzay meraklıları, hem uzay çöpleriyle ilgili problemleri masaya yatıracak, hem de bir görevle Ay’a gidilse nasıl olurdu diye düşünecek. Etkinlikte katılımcılar, ülkemiz için bir yol haritası önerisi oluşturmaya çalışacak. Gün boyu sürecek etkinliğin finalinde ise fikirler sunularak tartışılacak. Ancak etkinlik sonunda Fikir Uzayı bitmeyecek ve ekip, bilimsel bir bildiri hazırlamaya koyulacak.

Çalıştaya katılmak istiyorsanız, buradaki linke tıklayarak adımları takip edebilirsiniz.

Fikir Uzayı, ODTÜ, ODTÜ Havacılık ve Uzay Topluluğu, TÜBİTAK Uzay ve Gelecek Araştırmaları Enstitüsü'nün desteğiyle oluşturuldu.

Kaynak; Fikir Uzayı