Türkiye’nin Milli Kadın Voleybol Takımımızın Avrupa şampiyonu olmasının ardından turnuvanın en değerli oyuncusu seçilen Melisa Teressa Vargas Abreu’nun hayatı çok konuşuldu. İşte ülkesinde değer görmemiş bir kız çocuğunun Avrupa’ya meydan okuyarak smaç vuruşunun hikayesi…1999 yılının Ekim ayında dünyaya gelen Vargas, sporcu bir babanın kızı olarak voleybola küçük yaşlarda ilgi duymaya başladı. 8 yaşında okul takımı, 12 yaşında Küba milli takımının alt yaş takımında oynamaya başlayan Vargas, lise yıllarında ise profesyonel kulüplerde oynamaya başladı.Yabancı kulüplerin dikkatinden kaçmayan Vargas, Küba’nın sert kuralları sebebiyle Polonya, Çekya ve Rusya’dan başka ülkelerde oynayamadı. 2016 yılında bir süreliğine Çekya’ ya giden Vargas’ın hayatını değiştiren sakatlık tam da burada gerçekleşti. Omuzundan sakatlanan Vargas, Küba’da tedavi imkanlarının sınırlı olması ve yanlış tedavi uygulanması nedeniyle özel bir klinikte tedavi olmak istedi. Bu talebi ülkeye hakaret sayılarak 4 yıl milli maçlardan menedildi. Bu durumun üzerine İsviçre Vargas’ ı kaçırmak istemedi ve sporcu transfer oldu. Bir sezon İsviçre’de oynayan Vargas, Fenerbahçe’ye transfer oldu. Böylece Türkiye’ye adım attı. Kısa sürede ise taraftarın gözdesi oldu.O dönem Fenerbahçe’de antrenör olan Zoran Terzic, Sırbistan milli takımını da çalıştırıyordu. Vargas’ı milli takıma alıp Sırbistan vatandaşı yapmaya çalışan Terzic, Vargas’ın Sırbistan pasaportunu dahi hazırlamıştı. Fakat Uluslararası Voleybol Federasyonu Küba’nın izni olmadan Sırbistan’a geçişine izin vermedi. Türkiye, Vargas’ı kaçırmak istemedi ve yıllar sürecek cezayı beklemeyi kabul etti. Vargas, vatandaşlık için razı oldu ve 2021’in Nisan ayında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldu. Melissa olan adını Melisa olarak değiştiren, Melisa Teressa Vargas’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kimliğini takdim etti.

Görsel: TRT Spor

Bu Yıl Türk Milli Takımı Forması Giydi

2018-2021 yılları arasında Fenerbahçe forması giyen Vargas, yarım sezon Çin’de oynadıktan sonra Fenerbahçe’ye geri döndü. Fakat milli takımda oynayabilmesi için 4 yıllık cezanın bitmesini bekledi. 4 yılın sonunda bu yıl ilk defa Türk Milli Takımı formasını giyebildi. Formayı giydikten hemen sonra Milletler Ligi’nde, geçtiğimiz günlerde ise Avrupa şampiyonasında gözde oyuncu oldu.

O Artık Malatyalı

Melisa’nın üzerinde fazla emeği olan voleybol oyuncusu Mehmet Akif Üstündağ’a olan sevgisinden dolayı sırt numarası 44. Üstündağ’ın Malatyalı olması nedeniyle soranlara da Malatyalıyım diyor. Küba’da başlayan, Malatya’da devam eden filmlere konu olacak bir kadın sporcunun hikayesi bu… Melisa Teressa Vargas’ ın savaşçı ruhuyla, vazgeçmeyi bilmeyen kadınların yolunun kesişmesinin hikayesi…

Görsel: Türkiye Voleybol Federasyonu

Kaynakça:Wikipedia