Tunceli'de leopar görüldüğüne dair iddialar medyanın gündeminde yer alıyor. Tunceli'de taksi şoförlüğü yapan Ahmet Kişioğlu, bir köye yolcu taşıdıktan sonra geri dönerken yol kenarında gördüğü bir hayvanın video görüntüsünü çekti. Videodaki hayvanın, leopar olduğu iddiaları medyada yer aldı. Hatta haberlerde, "Görüntüyü izleyen alanındaki uzmanlar, hareket tarzı, gövde büyüklük oranı, kafa kütlüğü ve adımlarından hayvanın genç bir leopar olma ihtimalinin yüzde 90 olduğunu aktardı." şeklinde ifadeler kullanılarak uzmanların da leopar fikrinin güçlü olduğu belirtildi.

Ahmet Kişioğlu isimli vatandaşın çektiği video;

https://www.youtube.com/watch?v=1t0oiTNWrl8

Ancak vahşi yaşam araştırmacısı ve 10 yıldır kedigiller üzerinde çalışmalar yapan Deniz Mengüllüoğlu, hayvanın leopar olduğu fikrini benimsemiyor. Deniz Mengüllüoğlu ile yazılı iletişim sağlayarak, leopar iddialarını sorduk. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün de kendisiyle bu konuda iletişime geçtiğini belirten Mengüllüoğlu, iddialara yönelik bir açıklama yaptı: 

"Bu görüntü 2 gün önce bakanlık tarafından bana da yollandı ancak hayvanın vücut yapısı (bacakların inceliği, kuyruğunun leopar kuyruğuna göre kısa oluşu, hayvanın hareketleri vb.) leopara uymuyor. Erişkin bir leopar kuyruk uzunluğuyla birlikte 2-2.5 metre genç bir leopar ise 1.5-2 metre uzunluğundadır, bu rahatlıkta hareket eden bir leopar ağırlığını çok iyi belli eder. Hayvan meşe yaprakları arasından süzülüp iniyor ve boyut karşılaştırması kesinlikle leopara uymuyor. Uzmanlar doğruladı diye haber yapılmış ancak Türkiye'de kedigillere uzmanlaşmış insan sayısı çok az. Doğrulayanlar kim ise yanıldıklarını düşünüyorum. Bana kalırsa yabanileşmiş bir evcil kedi, kuyruk biraz daha kısa olsa bu birey için en fazla saz kedisi diyebilirdik." 

Deniz Mengüllüoğlu bir vaşak ile.

Deniz Mengüllüoğlu, bir ekleme yaparak, ülkemizde bulunabilecek leoparların İran parsı (leopar) ile aynı alttür olduğunu ifade etti. Mengüllüoğlu, bir video görüntüsü ile İran parsının nasıl olduğunu örnekledi;

https://www.youtube.com/watch?v=pBq7wj2J3RA&feature=youtu.be