21-27 Ağustos 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek Efficiency Challange başvuruları başladı. Alternatif enerjili araçlar ve verimli bataryalar konusunda yarışmaların olduğu etkinliğe başvurular 10 Ocak 2017 tarihine kadar devam edecek.

Efficiency Challange Electric Vehicle TÜBİTAK tarafından 2005 yılından itibaren gerçekleştirilen bir yarışma etkinliği olup alternatif enerji ile çalışan araçlara yerli ilginin arması için her yıl farklı kategorilerle çeşitleniyor. 2007 yılında hidromobil kategorisininde eklendiği bu etkinlikler 10.000'den fazla üniversite öğrencisine ulaşmış durumda. 2017'de etkinlikte ilk defa uluslararası takımlar da yer alacak. Küresel katılımla etkinlikte çeşitlilik ve rekabet artacak.

Etkinlikte Electromobile ve Hydromobile olmak üzere iki yarışma kategorisi bulunuyor. Yarışmaya başvurusu TÜBİTAK tarafından kabul edilen Türkiye takımlarına 10.000 TL ve yabancı takımlara 15.000 TL destek verilecek organizasyonda hazırlık desteği de sunulacak. Hazırlık desteklerinin yanı sıra, yarışmalar sonunda derece alan takımlara Performans Ödülleri, Tasarım Ödülleri, Kurul Özel Ödülü, Tanıtım ve Yaygınlaştırma Ödülü ve Yerli Ürün Teşvik Ödülleri kategorilerinde ödüller de verilecek.

https://youtu.be/uRU0bdJX05A

Buradaki adresten başvuru yapılabilecek etkinlik ve yarışmalara katılacak tüm ekiplere başarılar dileriz.

TÜBİTAKhttps://bilimma.com/haberler/tubitak-2241-2238-ve-2242-proje-yarismasi-finali-bugun-gerceklesti/