TÜBİTAK Yurt İçi Doktora Sonrası Araştırma Burs Programına başvuruların devam ettiğini duyurdu. Doktora derecesi ya da tıp, diş hekimliği, eczacılık ve veteriner hekimlikte uzmanlık veya sanatta yeterlilik eğitimi derecesine sahip olanlar burs programına başvurabilecek. Son başvuru tarihi 30 Ekim 2020!TÜBİTAK yurtiçi doktora sonrası araştırma programı "2218", başvuruları 15 Eylül 2020 günü açılmıştı. Programa başvurular 30 Ekim 2020 gününe kadar devam edecek. Program kapsamında, ülkemizin bilim ve teknoloji üretiminde rol oynayacak nitelikli insan kaynaklarının gelişim süreçlerine katkı sağlamak hedefleniyor. TÜBİTAK 2218 doktora sonrası burs programına, doktora derecesi bulunanlar ile tıp, diş hekimliği, eczacılık, veteriner hekimlikte uzmanlık ve sanatta yeterlilik eğitimi derecesine sahip araştırmacılar başvuru yapabilecek.Bu program ile, yurt içinde eğitim veren devlet veya vakıf üniversitelerinde, 6550 sayılı kanunla yeterlik almış araştırma altyapılarında, kamu araştırma enstitülerinde, Ar-Ge veya tasarım merkezine sahip özel sektör kuruluşlarında veya teknoparklar bünyesindeki yerleşik sermaye şirketlerinde sürdürülebilmelerine destek verilecek.TÜBİTAK 2218 Yurt İçi Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı'na başvurular 15 Eylül 2020-30 Ekim 2020 tarihleri arasında alınmaya devam ediliyor. Burs programının sonuçları ise tahmini olarak Aralık ayında açıklanacağı belirtildi. Burs programı ile, araştırmacılara aylık 6.000 TL burs verilecek. Bunun yanı sıra 60.000 TL’ye kadar araştırma desteği ödemesi ile yurt içi ve yurt dışı etkinlik desteği ile eğitim etkinlik desteği de yapılacak.

TÜBİTAK Yurt İçi Doktora Sonrası Araştırma Bursunu alırken hangi labda çalışmak istersiniz?

Birçok laboratuvar, TÜBİTAK-2218 kapsamında çalışmalarını sürdürecek araştırmacıları kendi bünyelerine katmak için duyuru yaptı.

TÜBİTAK 2218 Yurt İçi Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı'na başvurular devam ederken, birçok bilim - teknoloji şirketi, akademide yer alan laboratuvarlar ve çeşitli araştırma merkezleri kendi bünyelerinde bu burs ile eğitimini sürdürecek kişilere kapılarının açık olduğunu duyurdu.Koç Üniversitesinde çalışmalarını sürdüren Dr. Devrim Gözüaçık, kendi laboratuvarı olan Gözüaçık Lab'ın yeni burs programı ile yeni araştırmacıları beklediğini yazdı. Dr. Gözüaçık, postdok (doktora sonrası araştırma) ilanı vererek, Kanser - Otofaji Bağlantısı araştırma konusunu duyurdu. Dr. Gözüaçık, paylaşımının sonunda, "Koç Üniversitesi Translasyonel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi'ndeki (KUTTAM) laboratuvarımızda postdok yapmak isteyen Moleküler Biyoloji ve Genetik (MBG) doktoralı bilim insanlarıyla 2218 yurt içi postdok burslarına başvurmak istiyoruz." dedi.https://twitter.com/DevrimGozuacik/status/1308676490867990528?s=20Koç Üniversitesinden Dr. Öğretim Üyesi Emel Sokullu, TÜBİTAK 2218 burs programı kapsamında yeni araştırmacıları bekleyenler arasında. Dr. Sokullu, "Sinir Doku Mühendisliği, Biyopolimer Sentezi ve Optogenetik konularında projelere hevesli postdok araştırmacılara proje önerisinde destek olabilirim. Bu konularda başvuru yapmaya hevesli doktora sonrası araştırmacılar benimle iletişime geçebilirler." şeklinde bir Twitter paylaşımı yaptı.https://twitter.com/__scientist__/status/1308395859617427457?s=20Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Serdar Durdağı, TÜBİTAK 2218 Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı kapsamında yeni araştırmacıları bekliyor. Prof. Dr. Durdağı, attığı tweette, "TÜBİTAK 2218 kapsamında laboratuvarımızda postdoc olarak çalışmak isteyenler e-mail ile bana başvuru yapabilirler."https://twitter.com/serdar_durdagi/status/1307062572512935942?s=20Ortadoğu Teknik Üniversitesindeki Comparative and Evolutionary Biology (Karşılaştırmalı ve Evrimsel Biyoloji) Laboratuvarı, TÜBİTAK 2218 Yurt İçi Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı kapsamında çalışmak isteyen araştırmacılara seslendi. Comparative and Evolutionary Biology Lab'ın Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, "Antik genom analizi ve popülasyon genetiği çalışmak isteyen postdok adayları, Human G ve Comparative and Evolutionary Biology Lab ile çalışmaya ne dersiniz?" denildi. Comparative and Evolutionary Biology Lab'ın grup lideri Çatalhöyük çalışmalarının antik DNA analizleri ile daha önce gündeme gelmiş olan Dr. Mehmet Somel.https://twitter.com/CompEvoMetu/status/1308140938905161728?s=20Kadir Has Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinden Doç. Dr. Gökhan Kirkil, yeni araştırmacıları beklediğini belirterek, "Hesaplamalı akışkanlar dinamiği, enerji sistem modellemesi konularında postdok yapmak isteyen adaylar benimle iletişime geçebilir." dedi.https://twitter.com/gokhankirkil/status/1308470673451495424?s=20Kaynak;TÜBİTAKBurs programına başvuru