Bilim severler için derlediğimiz 5 bilim kanalından bahsetmek istiyoruz. Kesinlikle takip etmenizi önerdiğimiz bilimsel video içerikleri paylaşan bu kanalları siz de seveceksiniz. Sıralamayı kişisel tercihimize göre yapmış olsak da kanalları birbiriyle kıyaslamak bize düşmediği için en iyi en kötü sıralaması yapmıyoruz. Biz bu kanalları çok sevdik.

Veritasium

https://www.youtube.com/channel/UCHnyfMqiRRG1u-2MsSQLbXA4 Milyon abonesi bulunan, bilim ve mühendislik alanlarında deneyler gerçekleştiren, örnekleme videoları çeken, bilimsel konularda röportajlar ve tartışmalar gerçekleştiren bilim kanalı izlerken ağzınızın açık kalacağı ve öğrenme şevkinizi arttırıp merakınızı kampçılayacak Veratasium kanalı türkçe altyazı desteği de sunuyor.

CrashCourse

https://www.youtube.com/user/crashcourse5,5 Milyon abonesi bulunan, Biyoloji, ekoloji, genel kimya, dünya tarihi, edebiyat konularında keyifli eğitim videoları çekiyorlar. CrashCourse bilim kanalının da türkçe altyazı desteği mevcut.

Physics Girl

https://www.youtube.com/user/physicswoman600.000 abone sayısıyla sadece ingilizce içerik üreten fizikçi kız, kanalında fizik ve astronomi başta olmak üzere, bilimsel konularla ilgili videolar paylaşıyor. Fizik konusunda en eğlenceli bulduğumuz bilim kanalı oluyor ayrıca.

Kurzgesagt – In a Nutshell

https://www.youtube.com/channel/UCsXVk37bltHxD1rDPwtNM8Q4 Milyon abonesi bulunan kanalın içerikleri bilimsel alandaki her konuda sorulara animasyonlar eşliğinde cevap vermek. Bazı videolarında sizi düşünmeye iten sorular sorup cevaplamadan bıraktığı da oluyor. Kişisel olarak en sevdiğim kanallardan birisi. Üstelik türkçe altyazı destekleri çok iyi.

BrainCraft

https://www.youtube.com/user/braincraftvideo350.000 abone ile psikoloji ve nörobilim alanında çektiği videoları paylaşan Vanessa Hill çektiği videolarla neyi neden yaptığımızı anlatmaya çalışıyor. Türkçe desteği bulunmayan kanal tüm canlı beyinlerini inceliyor.