Yeni bir seminer dizisi kayıtlarını açtı. Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Zehra Taşkın etkinliği şahsi Twitter hesabından duyurdu. Etkinlik 8 Mayıs Pazartesi günü saat 14.00’da zoom üzerinden gerçekleşecek.

“Gençler Bilimsel İletişimi Anlatıyor”

“Gençler bilimsel iletişimi anlatıyor” başlıklı seminerler “Scholarly Communication Network (Bilimsel İletişim Ağı)” tarafından düzenlendi. Scholarly Communication Network’ün kurucuları olan Doç. Dr. Güleda Doğan ve Doç. Dr. Zehra Taşkın, seminer için moderatörlüğü de üstlenecek.Ağın resmi Twitter hesabından duyurulan seminer dizisinin gençler tarafından anlatılacağı söylenirken, “Bilimde çok dilliliği teşvik etmeye kuvvetle inanıyoruz. Bu nedenle, yetenekli genç araştırmacılarımızla Türkçe akademik iletişimin temellerini kapsayan yeni bir seminer serisini tanıtmanın heyecanını yaşıyoruz” ifadeleri de yer aldı.

8 Mayıs’taki Seminer Konuları Da Duyuruldu

Pazartesi günkü etkinlikte anlatılacak konular ise şu şekilde;

  • Bilgi kaynaklarının sınıflandırılması, atıf ve alan indeksleri, doğru bilinen yanlışlar,
  • WoS kabul kriterleri, indeksten çıkarılan dergiler ve de-list sebepleri,
  • Her yönüyle akademik performans göstergeleri,
  • Geri çekilen (retracted) makaleler ve bilimsel iletişimdeki önemi,
  • Alternatif ölçme araçları: Altmetrics,
  • Yağmacı yayıncılık: Liste oluşturma telaşı ve araştırma değerlendirme sistemleri.

Katılamayanlar İçin Etkinlik Kaydedilip Youtube’a Koyulacak

https://twitter.com/zehrataskin/status/1650459529438527488?s=20Etkinliği heyecanla duyuran Doç. Dr. Taşkın, “Çok uğraştık, uzmanları topladık. Artık alan indeksi nedir, h-indeks nedir, WoS listeden neden çıkarır, bir makale neden geri çekilir, yayına uygun dergi nasıl seçilir, altmetri nedir gibi konularda kafanız karışmasın istiyorsanız kayıt olun” dedi.Seminer dizisine zamanı uymayanlar için video kaydı alınıp yayınlanacağını da duyuran Doç. Dr. Taşkın, “Zamanınız uymuyorsa etkinliği kaydedip ağın YouTube kanalına koyacağız. Sonradan izleme şansınız da olacak” diye paylaştı.Etkinliğe kayıtlar sürekli artarken, mevcut sayının 144 kişi olduğunu belirten Doç. Dr. Taşkın, “Bizim proje fonu ile aldığımız zoom 100 kişilik. O yüzden aynı anda YouTube canlı yayını da yapmaya karar verdik. Yine de kayıt olun lütfen. Tüm bağlantı detaylarını ve YouTube linkini etkinliğe kısa zaman kala paylaşacağız” dedi.

Katılım İçin Kayıt Olmak Gerekiyor

Seminer dizisi için ilgi oldukça yoğun. Hala kayıtlar artarak devam ediyor. Etkinliğe katılım için kayıt olmak şart. Bu nedenle katılmak isteyenlerin kayıt adresinden kayıtlarını tamamlaması gerekiyor.Kaynak: