Amy Karle bir sanatçı, ancak sıradan bir sanatçı değil. İnsan vücudu ve teknolojiyi birleştirerek eserler üretmekte. Amy sadece bir sanatçı değil aynı zamanda bir bilim insanı. Annesinin medikal araştırma laboratuvarının çevresinde büyüyen ve daha sonra genetik mühendisliği okuyan Amy insan eli iskeleti yetiştirdiği bir sanat performansına başladı.

Bu sanat performansında Amy ve takımı öncelikle bir kadın elini tarayarak kemiklerin 3B modelini çıkardılar. Daha sonra ise bu modeli 3B yazıcı ile biyodegrad olabilen ve toksik olmayan hidrojel ile inşa ettiler. İnşa edilen bu hidrojel model mikro-yapılar ve porlar içeriyor ve hücrelerin tutunabileceği alanlar sunuyor. Bu model el iskeleti bir biyoreaktöre yerleştirildi ve insan kök hücreleri reaktöre verildi. Menzenşimal kök hücrelerinin tutunmasını ve büyümesini bekleyen ekip biyoreaktöre gerekli besin ve gazları veriyorlar. Önümüzdeki iki yıl boyunca iskeleti takip edecekler ve hayatta tutacaklar.

Regenerative Reliquary ‘de yer alan Amy özellikle doku kültürü çalışmalarına ve araştırmalarına dikkat çekmek istiyor. Vücut parçalarının vücut dışında büyümesi ve insan hücrelerinin vücuttan bağımsız neler yapabileceğine air sorulara da yanıt aradığının altını çiziyor. Bunun dışında kozmetik sektörü ve estetik cerrahları da düşündüğünü belirten Amy, farklı formlarda vücut parçalarının gelişimi ile yeni insan vücudu tasarımının mümkün olup olmadığını da sorgulamakta. Bunun yanı sıra bu soruları neden laboratuvarda denemediğini ve sanat çalışması olarak uygulandığı sorulduğundaysa, kısıtlı protokollerin içinde çalışmak istemediğini ve deneylerini serbest olarak icra edebilmek için sanat çalışması olarak sorularını değerlendirdiğini bildiriyor.

Fastcoexisthttp://www.amykarle.com