"Popüler Bilim için yeni bir soluk olan Bezelye dergisinin kurucusu Oğuzhan Akyıldız Bilimma için "Bezelye'nin Hikayesini" yazdı."

Bezelye'nin Hikayesi

Hayaller.. Herkesin hayatında bir ya da daha fazla hayali vardır; başarma isteğini güdüleyen, yaşama sevincini diri tutan. İşte bu hayaller, sınırlı dünyamızda sonsuz bir kapı açmak, bize umut ve gelecek olmak için ulaşılmayı beklerler. Hayallerinin peşinden herşeye rağmen koşanlar başarıya ulaşırken, kimileri bu zahmetli yolda koşarken pes eder ve hayalleriyle birlikte savrulurlar.

Yeni popüler bilim dergisi : Bezelye

Benim hayallerimden biri de bilime olan ilgimle başladı. Okumayı seven biri olarak bilginin paylaşıldıkça çoğaldığı, değer kazandığının bilincine varmam uzun sürmedi. Tam da bu noktada okuyup&deneyimleyip öğrendiklerimi ve bilgi sahibi olanların eşsiz dünyalarının yazıya aktarılması gerektiğini düşünmeye başladım.Uzun zamandır da takip ettiğim yerli&yabancı popüler bilim dergilerinde ilgi alanım olan genetik bilimine çok fazla yer verilmemesinin eksikliğini fark etmem ise bir genetik dergisinin hayalini kurmamı sağladı.

2015 yılında Acıbadem Üniversitesi'nde istediğim bölüm olan genetiği kazandıktan sonra kendimi, sınıf ve diğer bölümlerdeki arkadaşlarımla bu hayalimi uzun soluklu tartışmalarla irdelerken buldum. Dürüst olmak gerekirse çıkmak istediğim bu yolculukta bana eşlik etmek isteyen insan sayısı iki elin parmaklarını gecmeyecek sayıdaydı. Kimilerine göre hayalperest, kimilerine göre ise başarıya odaklanmış ne istediğinin bilincinde biriydim..

Zaman icinde fikirlerimi kendi kafamda yeniden derleyip dile getirdiğim yol arkadaşlarım Hazal DENİZ, Berk GÜRDAMAR ve Çisem ŞILAR ile "BEZELYE Popüler Genetik Bilimi Dergisi"nin ilk adımlarını atmaya başladık. Derginin isminin belirlenmesinin iki yıl aldığı bu süreçte şüphesiz ki en nihai amacımız alanının en iyilerinin bildiklerini aktarmalarına vesile olmaktı.Bilim insanları için özel bir gün olan 25 Nisan yani DNA Günü'nün de bizlere vermiş olduğu o heyecanla amacımızın tohumlarını dergimizin ilk sayısı ile atmış olduk ve ilk sayımız 25 Nisan 2017 de bilimseverlerin ilgisine sunduk.Dergimizi 4 ayda bir ve ara da özel sayılar olmak üzere lise, üniversite öğrencisinden akademisyenlere kadar ilgisi olan herkese ulaştırmayı amaçlıyoruz.

Yeni Popüler Bilim Dergisi Bezelye

Değerli okuyucularımız online dergimize bezelyedergi.com adresinden, dergimize ise bizlerle iletişime geçerek ulaşabilirsiniz.

Dergimizin yayımlanmasının uzun ve sancılı bir süreçten geçtiğini göz önüne alacak olursam desteklerinden dolayı editörümüz sayın Sinan FINDIK'a; hayallere ulaşmada karşılaşılan zorlukların, problemlerin bizleri alt etmesine izin vermememizi ve güçlenmemizi sağlayan sayın İnci KADRİBEGİC'e teşekkürü bir borç bilirim.

Zorlukların üstesinden her zaman beraber geldiğimiz degerli Bezelye dergi ekibi; Alara ERENEL,Aslıhan AKALINLI, Aslı KAYKAYOĞLU, Aydanur KULAÇ, Aykut KABALAY, Berkay DİZMAN, Berkin BİLGİN, Büşra ERGÜN, Hüsna LEVENT, Ece TELATAR, Ekin KÖNİ, Emre İLHAN, Gizem GENÇAY, Gökcem ERDURUR, Baki KILIÇ, İpek Duygu TÜRKDEMİR, Melisa GÜLER, Nazlı ATASAYAN, Nil KARADUMAN, Nil LEVENT, Sabahattin ERİŞEN, Tuba ABACIOĞLU, Tuğba ŞEHİTOĞULLARI, Yasemin ALYANAK, Zeynep Naz OĞRAŞAN'a teşekkürü bir borç bilirim.

İsteyip de çalıştıktan sonra başarılı olabileceğimin belki de en net örneği ve bilgi dolu bir geleceği birlikte inşaa etmemizi sağlayacak popüler bilim ve genetik dergimiz Bezelye'nin yayın hayatına geçmesinde emeği olan akademisyenlere de minnettarım.

Sözlerimi, herkese zamanı ölümsüz kılan hayaller kurmasını dileyerek bitirmek istiyorum.