4 gün önce Tiflis’te başlayan Pars Koruma Stratejisi Toplantısı 22 Eylül günü sonuçlandı. Çok sayıda araştırmacı ve Kedi Uzman Grubu temsilcilerinin katıldığı toplantıda, strateji genel hatlarıyla değerlendirildi. Toplantıya katılan Türkiye temsilcileri de stratejinin kabul edildiğini duyurdu.

Strateji Kabul Edildi, Türkiye de Uygulamayı Taahhüt Etti

https://twitter.com/anatolynx/status/1572969583979405314Toplantı hakkında sosyal medya hesabından paylaşımlar yapan yaban hayatı araştırmacısı Dr. Deniz Mengüllüoğlu, Türkiye’yi temsilen orada bulunan isimlerdendi. Pars Koruma Stratejisi’ni yakından takip eden Dr. Mengüllüoğlu, “Kedi Uzman Grubu liderliğinde 40'ın üzerinde araştırmacı ve uzman ile üzerinde çalıştığımız Pars Koruma Stratejisi, üç gün süren toplantılar sırasında dağılım ülkeleri tarafından incelendi ve kabul edildi! Türkiye de uygulamayı taahhüt etti!” şeklinde paylaşım yaptı.

Geniş Kapsamlı Strateji Planı 2022-2032 Aralığında

https://twitter.com/NarynTRosen/status/1572963394520580098Dr. Mengüllüoğlu konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, “Şimdi sırada parsı kurtarabilmek ve eski dağılım alanlarına yeniden kavuşturabilmek adına bu uluslararası stratejiyi titizlikle uygulamak var” ifadelerine yer verdi.Toplantıda yer alan ve sıklıkla paylaşımlarda bulunan kedi uzman grubu üyesi Naryn Tatjana Rosen de toplantıya 11 ülkenden temsilciler ve uzmanların çevrimiçi ve çevrimdışı olarak katıldığını vurgulayarak, “Bölgesel Pars Koruma Stratejisi Toplantısı, iddialı 2022-2032 geniş kapsamlı stratejinin benimsenmesiyle sona erdi” ifadesini kullandı.