Covid-19 pandemi süreci ile ilgili sık sık kişisel Twitter hesabından paylaşımlar yapan Prof. Dr. Derya Unutmaz, yeni açıklamalarıyla gündeme geldi. Prof. Dr. Unutmaz’a göre söz konusu pandemi süreci sona erdi. Pandeminin bitmiş olması her ne kadar heyecan uyandırsa da, virüsün aramızda dolaştığı gerçeğini de unutmamak gerekiyor.

Aşıları Tam Olanlar, Covid Olsa Bile Korkmamalı

https://twitter.com/DeryaTR_/status/1559245264036184068Prof. Dr. Derya Unutmaz, 15 Ağustos tarihli Twitter paylaşımında pandemi sürecinin bittiğini söyleyerek, “2 ay önce artık pandemi sürecinin sona erdiğini ama virüsün asla bitmeyerek, hep bizimle olacağını söyledim. Yani artık bundan sonra her türlü yasağı ve vakaları saymak anlamsızdır. Aşısı tam olanlar da covid olsalar bile korkmamalıdırlar” dedi.Covid-19 virüsünün Dünya üzerinden asla gitmeyeceğini özellikle vurgulayan Prof. Dr. Unutmaz, “bu virüsle yaşamamız gerekiyor” diye konuştu. Virüsün durdurulamadığı üzerinde duran Prof. Dr. Unutmaz, “Gerçeklerle yüzleşmemiz gerekiyor. Herkes kendi bireysel tedbirini almaya devam edebilir. Maskenizi takabilirsiniz. Ben de bazı yerlerde takıyor, bazı yerlerde takmıyorum. Normal hayatımı yaşıyorum” ifadelerine yer verdi.

Maske Takma ve Takmama Konusu Zorunluluk Olmamalı

Virüsle mücadelede aşının önemine her zaman vurgu yapan Prof. Dr. Unutmaz, “Kendinizde büyük risk görüyorsanız, aşı olmuş olmanıza rağmen tedirgin oluyorsanız maske takmaya devam edebilirsiniz. Bu kişinin kendi tercihidir. Kimse maske takmamanız yönünde sizi zorlamaz” diye konuştu. Maske takmama konusunda kimsenin zorlanamayacağını söyledikten sonra, maske takma konusunda da kimseyi zorlayamayacağımızı söyleyen Prof. Dr. Unutmaz, “Şimdi maske zorunlu hale gelse bile, vaka sayıları bir miktar azalır sonra tekrar artar. Çünkü bu virüs devamlı kendisini geliştiriyor” dedi. Bu konuyu Japonya örneği üzerinden açıklayan Prof. Dr. Unutmaz, şuan Dünya’da en çok maske takılan ülkenin Japonya olduğunu, en çok vakanın görüldüğü ülkenin de Japonya olduğunu belirtti.Virüs hala Dünya üzerinde yaşıyor, ancak aşı yoluyla onunla savaşmak önemli görülüyor. Pandemi süreci bitti, vaka sayıları oldukça azaldı. Uzmanlara göre aşılı kişilerin virüse yakalansa bile korkmasına gerek yok.