OpenLab Online Laboratuvar Eğitimi, 16-18 Eylül 2020 tarihleri arasında düzenlenecek. BioExpo'nun vazgeçilmez etkinliklerinden olan OpenLab, bu yıl pandemi dolayısıyla eğitimi çevrim içi olarak yapacak. 

OpenLab Online Laboratuvar Eğitimi'nin bu yılki teması biyoteknoloji ekosisteminde sıkça kullanılan, endüstriyel üretimde kullanılan bazı teknikler olarak belirlenmişti. Bioexpo Online İş Geliştirme Platformu'nun katkılarıyla 16-18 Eylül tarihleri arasında yapılacak eğitim, 10.00-18.00 saat aralığında gerçekleştirilecek. OpenLab Professional'ın yaptığı açıklamada, "Bu yıl, 16-18 Eylül tarihinde yapılması planlanan BioExpo 2020 fuarı ve etkinlikleri, devam eden COVID-19 süreci nedeniyle sosyal mesafe kurallarına uygun olarak online olarak gerçekleştirilecektir.
Buna göre, OpenLab Professional Online etkinliği, 3 Uygulama Eğitimi ve toplamda 6 adet Ders şeklinde gerçekleştirilecektir." denildi. Son olarak eğitim için izleyici kontenjanının dolduğu bilgisi paylaşıldı. 

OpenLab'ın uygulamalı laboratuvar eğitimleri;

  • DNA izolasyonu ve Real Time PCR,
  • Fermentasyon Teknolojileri,
  • In-vitro Tanı Teknolojileri olarak açıklandı.

Eğitime bu alanda eğitim gören lisans ve lisansüstü öğrencilerinin, akademisyenlerin, meslek çalışanlarının ve ilgili kamu çalışanlarının katılması düşünülüyor. Katılımcıların eğitim sonucunda OpenLab Professional 2020 Katılım Sertifikası'na hak kazanabilmek için eğitimde farklı 3 istasyon tamamlaması ve en az 2 derse katılım sağlaması gerekiyor.

Uygulama eğitimleri, birbirlerini tamamlayıcı şekilde planlanmış olup, 2 gün boyunca 1'er oturum şeklinde yapılacak. Katılımcıların farklı günlerde, farklı istasyonlara kayıt olarak değişik teknikler görebilmeleri sağlandığı gibi, aralarda gerçekleştirilecek olan derslere de katılarak çeşitli alanlarda teorik bilgilerini geliştirmeleri mümkün olacak. 

OpenLab Professional için kayıtlar 6 Mart 2020 günü başlamıştı. Kontenjan kapsamında istasyon yerleştirmeleri sonuçları 14 Eylül’de duyurulacak. 

Başvuru formu 

OpenLab -Bioexpo.com

LinkedIn - Taner Yedikardaşlar'ın paylaşımı

LinkedIn - Süleyman Güler'in paylaşımı