Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali kapılarını açtı. Antalya Olimpos’ta gerçekleştirilecek olan festival gökyüzüne ilgi duyan herkesi bekliyor.

Etkinlik Alanı Ulaşımın Kolay Sağlandığı Bir Noktada Yer Alıyor

Etkinlik 11 Ağustos 2023 Cuma günü sabah saat 08:00 ile 14 Ağustos 2023 Pazartesi sabahı 11:00 arasında gerçekleştirilecek. Festival "Don Kişot" isimli mekânda yapılacak. Bu mekân zaman içerisinde tecrübelerle düzenlenmiş, geliştirilmiş bir mekân olduğundan her türlü ihtiyaca cevap verir nitelikte. Ulaşım açısından da oldukça kolay bir lokasyonda yer alan etkinlik için, Antalya şehir içi ya da Antalya otogarı gibi merkezi noktalardan toplu taşımayla ulaşım kolaylıkla sağlanabiliyor.

2 Farklı Konaklama Seçeneği Mevcut

3 gün sürecek festival için 2 farklı konaklama seçeneği misafirlere sunuluyor. Kendi çadırınızla gittiğiniz takdirde çadır alanlarını kullanabilecek; wc, duş ve havuz gibi hizmetlerden yararlanabileceksiniz. İkinci bir seçenek olarak ise iki, üç ve dört kişilik bungalovları tercih edebileceksiniz.Konaklayan tüm misafirler için kahvaltı ve akşam yemeği sunuluyor. Bunun dışında öğün tercihleri olursa da satın alabileceğiniz çeşitli yiyecek ve içecekler bulunuyor.

Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali Kontenjanı: 300 Kişi

Etkinlikte bungalovlar için 100, çadır alanı için ise 200 kişilik kontenjan belirlendi. Katılım ücretleri ise şu şekilde; bungalovlar için kişi başı 3990 TL, çadırlarda konaklayacaklar için siviller 1890 TL, öğrenciler ise 1450 TL ödeyecek. Öğrenciler öğrenci kimliklerini kayıt ve festivale giriş esnasında ibraz edecekler. Bu ücretler toplam ücret şeklinde belirlenmiş olup 3 gün sürecek olan festivalin tamamını kapsıyor.Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali için kayıtlar resmi internet sitesi üzerinden yapılacak.

Profesyonel Teleskoplarla Etkili Gözlem Yapabileceksiniz

Gökyüzü gözlem etkinliği için yanınızda teleskop getirmeniz şart değil. Etkinlik alanında tüm katılımcıların gözlem yapabilmesi için profesyonel teleskoplar yer alacak. Ancak eğer bir teleskopunuz varsa yanınızda getirmeniz de ısrarla tavsiye ediliyor. Alanında uzman kişiler etkili gözlem yapabilmeniz için gerekli eğitimi verecek.Kaynak: https://ogbf.kozmikanafor.com/