1912 yılında, yapıldığında Dünya’nın en büyük gemisi olan Titanik’in buz dağına çarpıp batması sonucunda 1514 kişi hayatını kaybetmişti. Titanik’i görmeye giden OceanGate Titan denizaltından pazar günü gerçekleşen dalıştan bir saat sonra sinyal alınamadı.Tarihi Titanik gemisini görmek için yola çıkan Titan denizaltı Atlas Okyanusunda kaybolmuştu. Kaybolan denizaltı, Pazar gününden bu yana ABD Sahil Güvenlik ekipleri tarafından aranıyordu. Son bilgilere göre Titan denizaltı ile Titanik’i yerinde görmek isteyen, Pakistanlı iş adamı Shahzada Dawood ve oğlu Sulemon Dawood, Fransız Titanik uzmanları Paul-Henri Nargeolet ve Stockton Rush ile İngiliz iş adamı Hamish Harding hayatını kaybetti.

GÜNLER SONRA SOMUT BİR HABER ALINDI!

Yolcular Titan ile Titanik’i görmek için kişi başı 250.000 dolar ödedi. Pazar günü dalış yapan Titan’ dan dalıştan 1 saat sonra iletişim kesildi. Pazar günü öğleden sonra ABD Sahil Güvenlik ekipleri tarafından aktif ve pasif dinleme cihazlarıyla denizaltı dinlenmeye başlandı. Titan’ın içindeki oksijenin içeridekilere 96 saat yetebileceği aktarıldı. Bu bilgilere göre perşembe günü öğle saatlerinde oksijeninin bitmesi öngörülen Titan’dan günler sonra somut bir haber alındı.Arama kurtarma ekipleri denizaltında patlama yaşandığını öngörüyor. Kayıp denizaltı Titan’a ait 5 büyük parça bulundu. ABD Sahil Güvenlik ekiplerinin açıklamalarına göre Titan’ın parçaları Titanik’ten 488 metre uzakta bulundu. Arama kurtarma ekipleri bu veriler ve bulgular ışığında OceanGate Titan’ın içinde bulunan beş kişinin hayatını kaybettiğine inanıyor.

ENKAZ ALANINDA PATLAMA BELİRTİLERİ VAR

Olayla ilgili açıklama yapan Tuğamiral John Mauger, enkaz alanında patlama belirtileri olduğunu söyledi. Arama kurtarma çalışmaları sırasında patlama sesine benzer seslerin duyulduğunu söyleyen Mauger, Titan’da patlama yaşanmış olmasının muhtemel olduğunu ifade etti.Titan’ın bağlı olduğu OceanGate ise yaptığı açıklamada, "CEO'muz Stockton Rush, Shahzada Dawood ve oğlu Suleman Dawood, Hamish Harding ve Paul-Henri Nargeolet'in ne yazık ki kaybedildiğine inanıyoruz" sözlerine yer verdi.Yapılan açıklamada Titan’ın içindeki yolcuların maceracı ruhuna ve keşfetme tutkusuna vurgu yapıldı.

OYUN KOLUYLA YÖNETİLİYORDU!

Asla batmayacağı iddia edilen lüks yolcu gemisi Titan, bir oyun koluyla yönetiliyordu. OceanGate CEO’su Stockton Rush’ ın paylaştığı görüntülerde Titan’da sadece bir düğme ve bir oyun kolu bulunuyordu. Denizaltı Türkiye'de de oldukça tercih edilen bir markanın kontrolcüsü ile yönetiliyordu. Yetkili isimler, denizaltının patlamayla yok olduğu senaryoda içeride yeterli teknolojik teçhizatın olmamasını da etkili görüyor.Kaynakça:REUTERS.COMABD SAHİL GÜVENLİK RESMİ AÇIKLAMASIOCEANGATE RESMİ TWİTTER HESABI