NASA’nın insansı robot olarak tanıttığı Valkyrie, test için Avustralya’ya gönderildi. Valkyrie insansı robotun, Artemis ve uzay görevlerinde kullanılması amaçlanıyor. Bu amaç doğrultusunda, NASA’nın Valkyrie insansı robotu kapsamlı testlerden geçirilmek üzere Houston'daki Johnson Uzay Merkezi'ndeki ana üssünden Avustralya'da bulunan Woodside Energy’ye gönderildi. Valkyrie, testlerde geçerse insan uzay görevlerinde kullanılabildiği gibi insan astronotlara da yardım edebilecek.

NASA ve WOODSİDE ENERGY Anlaşma Yaptı

NASA ve Woodside Energy arasında kapsamlı bir araştırma yapıldı. NASA ve Woodside Energy’nin Valkyrie için yaptığı anlaşmada Valkyrie robotunun kapsamlı testleri ve uzay dışındaki kullanım alanlarının keşfi üzerinde duruldu. Woodside Energy’nin verdiği bilgilere göre testler kapsamında Valkyrie insansı robotun mürettebatsız ve açık deniz enerji tesislerinin uzaktan bakımını sağlayabilme yetileri kontrol edilecek. NASA, Woodside tesislerinde gerçekleştirilen testlerden, Ay ve diğer gezegenlerde bulunanlar gibi tehlikeli koşullarda çalışmak için robotların nasıl daha iyi tasarlanacağı hakkında bilgiler almayı hedeflediğini açıkladı.Valkyrie robotunun üstlenmesi gereken görevlerin ise, yeni ürünler üretmek için kaynaklardan ve malzemelerden yararlanan altyapı ve tesislerin denetimi ve bakımının yapılması olduğu açıklandı. Valkyrie’nin diğer gelişmiş robotlar gibi insanları tehlikeli işlerden uzak tutması ve insanların görev yüklerini hafifletmesi bekleniyor.

“Yaşamı Olumlu Yönde Etkileme Potansiyeline Sahip”

Bu doğrultuda Valkyrie, görevlerin gerçekleştirilmesi ve insanlığın Ay yüzeyinde kalabilmesi için önemli bir yere sahip. NASA’da robotik ekibinin lideri olan Shaun Azimi, kilit bir konuma sahip olan Valkyrie hakkında "Tehlikeli ortamlarda daha güvenli operasyonlara olanak tanıyarak Dünya'daki yaşamı olumlu yönde etkileme potansiyeline sahip gelişmiş robotik sistemlerin geliştirilmesi ve test edilmesinin bir sonraki aşamasına başlamaktan memnuniyet duyuyoruz" diye konuştu.