Mudanya Belediyesi, Bilim ve Amatör Astronomi Kulübü Derneği (BAAK) ve Trilye Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği iş birliğiyle unutulmaz bir meteor yağmuru gözlem etkinliği gerçekleşiyor. "Kahraman (Perseid) Takım Yıldızı Yönünden Saçılan Göktaşı (Meteor) Yağmuru" gözlemi, 12 Ağustos Cumartesi günü Kapanca Antik Liman'da yerel halk ve astronomi meraklıları için buluşma noktası olacak. Perseid meteor yağmuru gök olayı ülkemizde bu yıl çok sayıda (Tübitak TUG, Karacabey ve Olimpos ) etkinlikle ve sevinçle takip ediliyor.

  • Tarih: 12 Ağustos 2023, Cumartesi
  • Doğa Yürüyüşü: Saat 17.00 - 20.00, Yer: Tirilye / Kapanca
  • Bilim Sohbet Etkinliği: Saat 21.00
  • Satürn ve Jüpiter Teleskop Gezegen Gözlemi: Saat 23:00 - 00:30
  • Meteor Yağmuru Gözlemi: Saat 21:00 - 05:00

Doğa severler için harika bir fırsat sunan etkinlik, saat 17.00 ile 20.00 arasında gerçekleşecek doğa yürüyüşüyle başlayacak. Doğanın keyfini çıkarırken, bilim sohbet etkinliği saat 21.00'de başlayacak. BAAK ekibi, astronomlar, gökyüzü ve yıldızlar hakkında merak ettiklerinizi cevaplayacak ve gözlem yapacakları etkinliklere katılımcıları davet ediyor.Gece saatlerinde ise, muhteşem bir teleskop gezegen gözlemi yapılacak. Saat 23:00 ile 00:30 arasında gerçekleşecek bu etkinlikte Satürn ve Jüpiter gözlemleyebileceksiniz. Bu büyülü gezegenlerin etkileyici güzelliklerine yakından tanık olma şansını kaçırmayın.

Perseidler meteor yağmuru gözlem etkinliği - Kahraman Takım Yıldızından Işıltılar!

Ancak asıl büyülü an, saat 21:00'den başlayıp ertesi gün sabahın ilk ışıklarına kadar sürecek olan meteor yağmuru gözlem etkinliği olacak. Perseid meteor yağmuru, PErseid yani Kahraman Takım Yıldızı yönünden saçılan göktaşlarıyla gökyüzünü aydınlatacak. Bu muhteşem doğa olayını izlemek için etkinliğe katılanlar, göz kamaştıran gök cisimlerini çıplak gözle meteor yağmuru gözleminin keyfine varacaklar.Meteor yağmuru gözlem etkinliği , gökyüzüne olan merakını tatmin etmek isteyen herkes için mükemmel bir fırsat sunuyor. Uzman astronomlar, katılımcılara gök cisimleri ve göktaşları hakkında bilgi verecek, merak ettiklerini açıklayacak ve unutulmaz bir gözlem deneyimi yaşatacaklar.12 Ağustos'ta Kapanca Antik Liman'da gerçekleşecek bu etkinliğe katılmak isteyenler için harika bir gece ve unutulmaz anlar garanti ediliyor. Doğanın büyülü şovunu izlemek ve gökyüzündeki eşsiz güzellikleri keşfetmek için herkesi bu etkinliğe davet ediyoruz.Kaynak : Antik Liman'da Gözlem