Meksika Uzaylı Fosilleri Meksika Kongresinde sunulunca büyük bir ilgi ve tartışma konusu haline geldi. Bu mumyalar Peru'nun Cusco kentinden getirilen ve uzaylı olduğu iddia edilen mumyalanmış örneklerden oluşuyor. Konuyla ilgili detayları ve tartışmaları açıklamak için bu fosiller nedir?, bilim insanlarının yorumları ve genel tartışmaları aşağıda yazdık.

Meksika Uzaylı Fosilleri Nedir?

Peru'nun Cusco kentinden getirilen 2 küçük uzaylı olduğu iddia edilen mumyalarla ilgili tüm detayları bir araya getirdik. Öncelikle Ufolog Jaime Maussan, Meksika Kongresinde bu mumyalanmış örneklerin "karasal evrimimizin" bir parçası olmadığını ve DNA'larının neredeyse üçte birinin "bilinmediğine" dair yeminli ifade verdi. Ancak bu ifadesi sadece bir yemine dayanıyor. Bilimsel dayanakları bağımsız araştırmacılarca incelenmiş değil.Geçtiğimiz yıllarda Peru'da yapılan arkeolojik çalışmalarda yüzlerce mumyalanmış çocuk mezarları keşfedilmişti. Bazı bilim insanları bu gösterilen mumyaların yine geçmiş dönem yaşayan insanların olduğunu belirtiyor. Ufolog Jaime Maussan ise bunların DNA'sının dünyaya ait olmadığını söylüyor. Ancak bahsi geçen "DNA" verisi herkesin incelemesine açık değil.

Ufolog Jaime Maussan'a göre:

  • Bu örnekler bizim karasal dünyamızın bir parçası değil.
  • Bunlar bir UFO aracı enkazından bulunan varlıklar değil.
  • Diatom madenlerinde bulundular ve daha sonra fosilleştiler.
  • Maussan katılımcılara, örneklerin Meksika Özerk Ulusal Üniversitesi'ndeki (UNAM) radyokarbon tarihlemeyi kullanarak DNA kanıtları elde edebilen bilim insanları tarafından incelendiğini söyledi.
  • Diğer DNA örnekleriyle karşılaştırmalar yapıldıktan sonra örneklerin yüzde 30'undan fazlasının DNA'sının "bilinmediği" tespit edildi.
  • Röntgen görüntüleri; uzmanlar yeminli ifade vererek mumyaların birinin içinde "yumurta" bulunduğunu, her ikisinde de Osmiyum gibi çok nadir metallerden yapılmış implantların bulunduğunu söyledi.

Meksika Uzaylı Fosilleri Gerçek mi?

Meksika basınında yer alan haberlere göre, Maussan, Meksika Kongresinde yemin altında ifade verdi. Maussan, Peru'nun Cusco şehrinde çıkarılan ve uzaylılara ait olduğunu öne sürdüğü iki fosili camekanlı bir tabutla sergiledi. Fosillerin 1000 yaşında olduğunu öne sürdü. İfadesinde bu "mumyalanmış fosillerin insana ait olmadığını" savunan Maussan, şunları kaydetti:

"Onlar, dünyasal evrimimizin bir parçası olmayan, insan olmayan varlıklardır. Onlar yok olduktan sonra başka bir evrimi olmayan varlıklardır. Karbon-14 yaş hesaplama analizini gerçekleştiren Meksika Ulusal Özerk Üniversitesine göre, bu canlılar yaklaşık bin yaşındadır. Bunlar uzay gemilerinden çıkarılan varlıklar değildir. Daha ziyade diatom madenlerine gömülmüş varlıklardırlar. Diatom toprağı, 17 milyon yıl öncesine ait fosillerdir."

Maussan, ABD'li ve Meksikalı yetkililere UFO'lara ait olduğunu savunduğu birkaç video da izletti. Maussan'ın sunumu, Meksika basınında ve sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.Daha önce de Peru'da 2017'de bulunan bazı mumyalanmış fosillerin "uzaylılara ait" olduğunu savunmuş ancak incelemelerde bu fosillerin insana ait olduğu belirlenmişti.

Meksika Uzaylı Mumyaların Özellikleri Neler?

Meksikadaki bu mumyalar üzerine, adli doktor olan Jaime Maussan ve çalışma arkadaşı biyolog Jose de la Cruz Rios ile beraber yaptıkları bilimsel çalışmalara dair ifadeleri aşağıda yer alıyor. Ancak bu ifadelerdeki araştırmalar başka araştırmacılarca tekrarlanabilmiş ya da onaylanabilmiş değil ve sadece söylem seviyesinde.

  • X-ray, bilgisayarlı tomografi, 3 boyutlu yeniden yapılandırma, makroskopik ve mikroskopik analizler, histoloji, karbon 14, adli antropoloji, karşılaştırmalı anatomi ve DNA analizi, MRI taraması.
  • Vücut boyu 60cm ve beyaz bir toz ile kaplı. Bu tozun elektron mikroskopuyla bakıldığında diatom tozu olduğunu keşfetmişler. Bu toz bedenlerin kurumasını sağlarken bakteri ve mantar üremesini engelleyerek mumyanın korunmasını sağlamış.
  • Karbon 14 testiyle bu cesetlerin yaklaşık 1000 senelik olduğu ortaya çıkmış.
  • Humanoid bir yapıya sahipler: kafa, gövde, karın ve üç parmaklı el ve ayaklarla biten uzuvlar.
  • Kemikler fazlasıyla dayanıklı ama oldukça hafif bu özellikleriyle kuş kemiklerini andırıyor.
  • Kafatası kemikler gibi dayanıklı ama hafif ve geniş. Bu genişlik büyük bir beyne veya nörolojik yapıya ev sahipliği yapmaya müsait.
  • Göz boşlukları da aynı şekilde oldukça büyük. Bu büyüklük bu örneğin 3 boyutlu geniş bir görüşe sahip olmasını mümkün kılıyor.
  • Çok küçük burun kanalları, burun ve ağız boşluğuna sahip. Dişlerin de olmaması bu numunelerin çiğneyerek değil yutarak beslenmiş olabileceğini gösteriyor.
  • Boyun yapısı, özelliklerinden dolayı kaplumbağa benzeri geri çekilebilme yeteneğe sahip olabileceğini gösteriyor.
  • Göğüs kafesinde kuşlarda bulunana benzer bir çatal var. Bu omuz eklemlerinin geniş hareket kapasitesine sahip olduğunu gösteriyor.
  • Göğüs kafesindeki kaburgalar boşluksuz ve tek parça halinde.
  • Karın boşluğunda 3 adet yumurta var. Tomografi sayesinde bunların milimetrik yumurtalar barındıran yumurta kanalları olduğunu keşfetmişler.
  • Tomografi sayesinde kas, tendon, bağ dokusu ve kan damarlarını ve hatta organ ve organelleri gözlemleyebilmişler.
  • Ekstremitelerde eklemler ve dokular arasında tam bir uyum var ve 3 parmaklarını başparmak olmadan kavrama için kullanabildiklerini gösteriyor.
  • Parmak izleri tespit edilmiş ve bu izler bildiğimiz memelilere kıyasla dairesel değil. Tamamiyle düz ve yatay olarak doğrusal.
  • Vücutlarında metal implantlar da bulunmuş ve bu implantların günümüzde yapay uydularımızda bulunan osmiyum ve kadminyum gibi metaller içerdiği tespit edilmiş.
  • DNA analizi 1 milyondan fazla bilinen tür ile karşılaştırılmış. Bu analizler ulusal ve uluslararası pek çok farklı enstitüde yapılmış. Sonuç olarak DNA'larının %30'u bildiğimiz herhangi bir şey ile benzerlik göstermiyor.
  • Adli Bilimci yemin altında şunları söyleyerek ifadesini tamamladı: "Bu bedenlerin %100 gerçek, organik, biyolojik ve zamanında canlı olduğunu onaylıyorum."

Bilim İnsanları Meksika Uzaylı Fosilleri Hakkında Gerçeği Açıkladı

Meksika Parlamentosu’nda konuşan Jaime Maussan, bu mumyaların UFO enkazından bulunan varlıklar olmadığını, diatom madenlerinde bulunduğunu ve sonrasında fosilleştiğini iddia etti.Ayrıca yine iddialara göre, bu fiziki kalıntılara ait DNA’lar bilinen diğer örneklerle de karşılaştırıldı, ancak örneklerin yüzde 30’undan fazlasının bilinen hiçbir canlıyla uyuşmadığı tespit edildi. Canlı yayında kalıntıların röntgenleri de paylaşıldı.

Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi’nin de incelediği söylenen kalıntılarda, osmiyum denen son derece nadir metallerden yapılmış implantların da olduğu öne sürüldü. Ancak üniversitenin resmi sayfasında bu konuyla ilgili bir duyuru ya da bilimsel ön çalışma yer almıyor.Maussan’ın parlamentoda aktardıklarının bilimsel prensiplerle değerlendirilip değerlendirilmediği net olarak anlşılamıyor ve başka araştırmacıların bu uygulamaları tekrar edebildiğine dair bir veri bulunmuyor. Bunun yanı sıra Maussan'ın parlamentoda sunum yapması da Meksika Hükümeti'nin uzaylıların varlığını kabul ettiğini ve bunu duyurduğunu da göstermiyor.Jaime Maussan’ın geçmişte de benzer şekilde mumyaları bu şekilde ufo olarak duyurduğu ancak mumyaların insan çıktığı 2017'de yaşanmış bir olay. Bu durumda MAussan'ın ifadelerinin güvenilirliğini düşürüyor.

Açıklamayı yapan bilim insanı değil ufolog Jaime Maussan

Jaime Maussan bir bilim insanı değil. Kendini "ufolog" olarak tanıtan Maussan'ın gazetecilik eğitimi de bulunuyor. Maussan'ın UFO'lara ve dünya dışı varlıklara olan merakını YouTube kanalında da rahatlıkla görmek mümkün. 2015 yılında Maussan ilk kez bir mumyayı ufo olduğu şüphesiyle duyurmuştu. Ancak araştırma sonuçları, bu bedenin bir çocuğa ait olduğunu ortaya çıkarmıştı. Yani Maussan’ın ilk iddiası çürütülmüştü.

2017 yılında Maussan yine benzer bir iddia ortaya attı ve yine Peru’nun Nazca bölgesinde bazı mumyalardan bahsetti. Bu kalıntıların el ve ayaklarında üçer parmak olduğu görülüyordu. Aslında antropologlara göre özellikle küçük çocukların kafalarının muhtemelen dini bir ritüelin bir parçası olarak, bez, ip ve hatta tahtalarla bağlanmış olabileceğini ve bunun kafada bir deformasyon sonucu oluşabileceğini söylüyor.

Meksika Uzaylı Fosilleri Sosyal Medyada Tartışma Yarattı

Meksika Parlamentosu’ndaki bu açıklamaların yayılmasıyla uzaylıların aslında var olduğu, ancak hükümetlerce açıklanmadığı gibi komplo teorileri popülerleşmeye başladı. Bunun yanı sıra bilimsel açıklamalar yapan uzmanlarda çeşitli sorularla sorgulandı.

İbrahim Haskoloğlu'nun sosyal medya paylaşımı konu hakkında uzmanların yorumlarıyla doldu. Uzmanlar bunun gerçek olamayacağını açıklasalarda pek çok insan konudan uzak sorular yönelttiler.Kullanıcı adı @CihanTastan_PhD olan "Cihan Taştan" konu hakkında şu açıklamaları paylaştı:"Genetik bilimci olarak söylüyorum.DNA analizi yapmışlar ve genetiğinin dünyadaki canlılara benzemediğini söylüyorlarsa bu canlılar %100 DÜNYAlıdır.Çünkü DNA dizi analizi veya Nükleik Asit analizi (DNA, RNA, XNA) Dünya'daki canlıların genetik materyalinin kodlandığı makromoleküler yapıdır.Yani, UZAYLI veya UFO nun şimdiye kadar bir keşfi olmadığından ve Genetik materyalinin DNA olup olmadığı dahi kanıtlanmamışken, bu canlıların DNA analizinin yapılabilmesi DÜNYALI olduğunu gösterir.Kaldı ki, 1000 yıllık FOSİLLEŞMİŞ kemiklerden DNA dizisinin çıkarılması MUAMMAdır. Bu ve benzeri Mamut analizlerinde dahi DNA analizi nispeten daha kolay koşullarda elde edilir ama yine ZORDUR.Sonuç olarak, bu canlıların DNA Analizi dedikleri an DÜNYALI olduklarını kanıtlamış oluyoruz."Hacettepe Üniversitesi'nde çalışan Antik DNA Uzmanı Ezgi Altınışık(@ezgimou ) ise şu şekilde yanıtladı:"Diğer kısımlarına katılmakla birlikte "1000 yıllık FOSİLLEŞMİŞ kemiklerden DNA dizisinin çıkarılması MUAMMA" değildir. Hatta 1000 yıllık iskeletlerden DNA elde etmek görece kolaydır. Şu an en eski DNA 2 milyon yıllık. Anadolu gibi sıcak bir bölgede bile 15 bin yıla gidildi."Diğer Twitter kullanıcıları ise farklı tezlerle bu yorumlara yeni perspektifler getirdiler.@NegatifDayi kullanıcı isimli şahıs: " Bu teori birkaç şekilde çürüyebilir yalnız.DNA sistemi aslen Dünya dışı kaynaklı ise; yani bunlar nereden geldilerse oranın sistemini (DNA) buraya taşımış olabilirler.Ya da bu bir insan uzaylı hibridi ve yine Dünya sistemine uygun olmayabilir, Dünya dışı tek bir sistem olmayabilir."Benzer şekilde Exem (@Exemm05 ) kullanıcı adlı şahıs "pan spermia?" yazarak yaşamın başlangıcına dair alternatif teorileri gündeme taşıdı.Meksika uzaylı fosilleri hakkındaki iddialar, tartışmaya açık bir konu olmaya devam ediyor. Ancak şu an için elimizdeki bilgilere dayanarak, bu fosillerin gerçek birer uzaylıya ait olduğunu iddia etmek oldukça spekülatif bir yaklaşım gibi görünüyor. Gelecekte daha fazla bilimsel araştırma ve analizler bu konuda daha fazla bilgi sunabilir.Kaynaklar:https://abcnews.go.com/International/wireStory/ufos-green-men-mexican-lawmakers-hear-testimony-existence-103166991