Marmaris yanmaya devam ederken, yanan bölgelerdeki canlı yaşamı büyük tehdit altında.21 Haziran 2022 tarihinde meydana gelen Marmaris orman yangını devam ediyor. Yangına müdahale çalışmaları hız kesmeden sürerken, alevlerin yaktığı alanlar doğal yaşamı olumsuz etkiliyor. Bölgedeki ormanlık alanların yanması, oradaki ekolojiyi de tehdit altına alıyor. Yangın, o bölgelerdeki canlı yaşamını tehdit ederek, orada yaşam alanı kuran nadir türlerin de olumsuz etkilenmesine sebep oluyor.

Karakulak Funda’nın Bölgesi Yanıyor!

https://twitter.com/anatoliacaracal/status/1539560811093450753Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Karakulak (Caracal) araştırmacısı Dr. Yasin İlemin, Twitter hesabı üzerinden yangın bölgesi hakkında sık sık bilgilendirme yapıyor. Araştırmasını yaptığı Karakulaklardan olan Funda’nın yaşam alanı hakkında görüntülü bilgi paylaşan Dr. İlemin, Funda’nın yaşam alanının hala yanmakta olduğunu belirtti.Karakulak Funda’nın yaşam alanını uzaktan videoya alarak gösteren Dr. İlemin, bölgenin hala yanmakta olduğunu belirterek, “Henüz herhangi bir yaralı ya da ölü yaban hayvanına denk gelmedik. Bütün ekiplerle koordinasyon halindeyiz. Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, Jandarma ve Emniyet’le koordinasyon halindeyiz” dedi.

Yaban Hayatı Geliştirme Sahasının Yüzde 40’ı Kaybedilmiş Olabilir

https://twitter.com/anatoliacaracal/status/1539568802769391618Yangın bölgesinden an be an paylaşım yapan Dr. İlemin, “Bölgede 4 kilit türümüz vardı. Bu 4 kilit türümüzden dolayı bölge Yaban Hayatı Geliştirme Sahası ilan edilmişti. Ancak neredeyse alanın yüzde 30-40’ını kaybetmek üzereyiz” şeklinde konuştu.Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, Marmaris’te yangın söndürme çalışmalarının 2 bin 600 personelle devam ettiğini söyledi. Yangın söndürme çalışmalarını takip eden ve bölgeden sıklıkla değerlendirmeler yapan Prof. Dr. Kirişçi, güncel olarak 27 helikopter ve 14 uçakla bölgeye havadan müdahale sağlandığını belirtti. Yangın söndürme çalışmalarında hem havadan hem karadan müdahalelerin yapıldığı bildiriliyor.Kapak Görseli: Dr. Yasin İlemin, 24 Mayıs 2022 Tarihli Twitter Paylaşımı