L'Oréal Türkiye BİLİM KADINLARI İÇİN programı başvurularını almaya devam ediyor. Programa son başvuru tarihi 30 Mayıs olarak açıklandı. L'Oréal Türkiye, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ile işbirliği içinde 21 yıldır "Bilim Kadınları İçin" programını sürdürüyor. Bu program, bilimde cinsiyet eşitliğini desteklemek, kadınların bilime olan katkısını teşvik etmek, genç ve yetenekli bilim kadınlarının başarılarını daha fazla tanınmalarını sağlamak amacıyla gerçekleştiriliyor. Programın 21. yılında, gelecek vadeden, ilham veren çalışmalarıyla bilimin gelişmesine katkı sağlayan 4 genç ve yetenekli bilim kadını, 150.000 TL değerinde destek almaya hak kazanacak. L'Oréal'in UNESCO ile birlikte yerel ve global olarak kadınları bilim alanında destelediği bir çok projesi bulunuyor.L'Oréal Türkiye, bilim kadınlarını desteklemek için UNESCO Türkiye ile işbirliği yaptığı bu programla;

  • 4 genç ve yetenekli bilim kadınına 2023 yılında 150.000 TL değerinde burs verecek.
  • Başvuru için uygunluk kriterleri: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, projenin süresinin 1 yıldan az olması, proje kategorisinin Yaşam ve Fiziksel Bilimler olması, projenin Türkiye'de uygulanması ve başvuru yapanların 40 yaşından küçük doktora veya doktora sonrası derece sahibi olmaları gerekmektedir.
  • Seçim kriterleri ise bilimsel geçerlilik, yenilikçilik ve bilime katkıdır.
  • Program, 2001 yılında başlamış olup, şu ana kadar toplamda 116 burs verilmiştir.

L'Oréal Türkiye 'BİLİM KADINLARI İÇİN' programının detayları

L'ORÉAL - UNESCO Ulusal Bilimde Kadınlar Burs Programı, her yıl dört genç bilim kadınına ödül vermektedir. Bu ödüllerin ikisi Yaşam ve Çevre Bilimleri kategorisinde, diğer ikisi ise Fiziksel Bilimler kategorisinde verilmektedir. Önerilen araştırma projeleri aşağıda belirtilen Yaşam ve Çevre Bilimleri ile Fiziksel Bilimler başlıkları altındaki belirli alanlara odaklanmalıdır:

  • Yaşam ve Çevre Bilimleri: Biyoloji, Moleküler Biyoloji, Genetik ve Moleküler Genetik, Biyokimya, Biyofizik, Biyoteknoloji, Ekoloji, Farmakoloji, Fizyoloji, Biyoinformatik (Sağlık Bilişimi dahil), Nörobiyoloji, Biyomedikal ve Biyolojide Yapay Zeka çalışmaları.
  • Fiziksel Bilimler: Temel Bilimler (yaşam bilimleri hariç) ve Mühendislik, Partikül Malzemeler, Polimerler, Camlar ve Seramikler, Kompozitler, Biyomalzemeler, Nanomalzemeler, Özel Tasarlanmış Yüzeyler, Fotoniğe Ait Kristaller; Yoğun Madde Fiziği ve İstatistiksel Fizik.

Örnek form kullanılarak hazırlanan proje önerisi şunları içermelidir: Türkçe olarak bir yıl süreyle (maksimum 3 sayfa) kısa bir açıklama içermelidir; Proje öneri formunun sonuna eklenen detaylı bütçe teklifi (Türk Lirası olarak).

  • Proje önerisi başvuru sahibi tarafından bireysel olarak yürütülecek şekilde planlanmalıdır ve tez çalışması olarak planlanmamalıdır.
  • Proje önerileri kozmetikle ilgili araştırmaları içermemelidir.
  • Proje önerileri laboratuvar altyapısı oluşturmayı planlamamalıdır.
  • Proje önerisi hizmet temini harcamaları, toplam bütçenin üçte birini aşmamalıdır.

Kaynak: https://www.loreal.com/tr-tr/turkey/articles/group/fwis-turkey/