Sahibinden kiralık leylek yuvası ilanı Sahibinden.com'da yerini aldı. Leylek Çelebi, ilkbahar ve yaz aylarını ailesiyle birlikte geçirdiği Ankara Güdül'deki yuvasını kış aylarında kiraya vererek değerlendirmek istiyor. Bu ilan sizi şaşırttıysa Leylek Çelebi'nin amacına ulaştığını söyleyebiliriz. Doğa Araştırmaları Derneği çiftçi dostu olan leylek, ibibik, kukumav ve küçük kerkenezlerin korunması için yürüttüğü proje kapsamında "Leylek Çelebi" için bir kiralık leylek yuvası ilanı oluşturdu.

Kiralık Leylek Yuvası Projesi: Çiftçi Dostu Kuşlarla Tarım Daha Güvende

Doğa Araştırmaları Derneği Küresel Çevre Fonu (GEF)- Küçük Destek Programı (SGP) tarafından desteklenen “Çiftçi Dostu Kuşlarla Tarım Daha Güvende” projesi ile üreme ve yaşam alanları daraldığı için sayıları azalan leylek, kukumav, ibibik ve küçük kerkenez kuşları için çalışmalar yürütüyor. Tarım zararlarını avlayan bu türler çiftçiler için faydalı kuşlar. Ancak yok olmamaları için leylek, kukumav, ibibik ve küçük kerkenez'in ve yaşam alanlarının korunması gerekmekte. Doğa Araştırmaları Derneği, GEF tarafından desteklenen projesiyle bu kuşlar için tehditlerin azaltılması, korunmalarına yönelik bölgede farkındalık yaratılması ve yapay yuvalar oluşturularak sayıları artırılması ve geçmişte olduğu gibi tarım zararlılarıyla daha etkin mücadele etmelerinin sağlanması hedeflenmekte.“Çiftçi Dostu Kuşlarla Tarım Daha Güvende” projesi kapsamında Doğa Araştırmaları Derneği, Ankara Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Güdül ve Beypazarı'ı ilçelerinde belirlenen 17 noktaya leylek yuvası yapıldı. Bahar göçüyle yuvalara yerleşen leylekler üreme dönemini bu yuvalarda tamamlayarak sonbahar göçü ile Afrika'ya doğru yola çıktı. Yuvaların boşalmasından sonra öğrencilere ve yöre halkına yönelik bilgilendirme çalışmaları yürüten ekip çalışmalarını daha geniş kitlelere duyurmak için Sahibinden.com'a "kiralık leylek yuvası" ilanı vererek daha çok insana ulaştı.https://twitter.com/dogaarastirma/status/1559863228049539072?s=20&t=8kSyX_QAI0YAYmvrvcIbsA

İşte Kiralık Leylek Yuvası İlanı Detayları

Doğa Araştırmaları Derneği, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda Leylek Çelebi'nin evinin özelliklerini detaylı olarak paylaştı. İşte Leylek Çelebi'nin evi:

SAHİBİNDEN AZ KULLANILMIŞ LEYLEK YUVASI

İlkbahar ayında gelip yerleştiğimiz yuvamızdan, geçtiğimiz aylarda sonbahar göçü sebebiyle ayrıldık ve Afrika’ya çoktan ulaştık. Gözümüz arkada, Ankara’da ilkbaharı ve yazı geçirdiğimiz yuvamızda kaldı.Emekle, özenle kurduğumuz yuvamızı, istemeye istemeye de olsa, boş kalmasın diye kiraya vermeye karar verdik.Sizlere biraz yuvamızdan bahsedelim:- Yapımında kuş uzmanları çalıştığı için güvenilir.- Kullanılan materyallerin kalitesi konforu artırıyor ve aynı zamanda oldukça havadar.- Yuvaya iniş kalkış oldukça kolay.- Yuvamızın yer aldığı köydeki yöre halkı oldukça ilgili ve misafirperver. Kendinizi adeta aile ortamında hissedeceksiniz.- Dört bir yandan güneş alan yuvamız, sınırsız manzarasıyla adeta görsel şölen sunuyor.- Besin kaynaklarına yakınlığıyla göz dolduran yuvamız, aynı zamanda sulak alanlara komşu.- Yuvamız asla ve asla elektrik telleri üzerinde değildir, yavrularınızı güvenle yetiştirebilirsiniz.- Özellikle kışı Türkiye’de geçirecek kuşlar için güzel bir tünek.Dipnot 1: Pazarlık payı vardır. Lütfen sadece ciddi kiracılar ulaşsın.Dipnot 2: Depozito olarak çekirge, fare gibi tarım zararlıları kabul edilir.Dipnot 3: Yuvamız ancak nisan ayına kadar kiralıktır. İlkbaharın gelişiyle birlikte bizlerden “Amcamın kızı/oğlum Afrika’dan gelecek” cümlesini duyabilirsiniz. Lütfen bizleri bahane bulmakla itham etmeyiniz.Dipnot 4: Yuvamız; Küresel Çevre Fonu (GEF/SGP) tarafından desteklenen Çiftçi Dostu Kuşlarla Tarım Daha Güvende Projesi kapsamında; Doğa Araştırmaları Derneği, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Beypazarı Belediyesi, Güdül Belediyesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar 9. Bölge Müdürlüğü, muhtarlar ve gönüllülerin iş birliğiyle üretilip yerleştirildi. Bu iş birliği de yuvamızı daha sıcak bir yer haline getirdi.