Kuantum Türkiye topluluğu, "Kuantum TeknolojileriPopüler Bilimsel İçerik Havuzu" oluşturdu. İçerik havuzu, konuya ilgili kişilerden yazılarını bekliyor.QTurkey, web sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, "Türkiye'de çevrimiçi ortamda kuantum teknolojilerindeki içerik eksikliğinin farkındayız. Bu konuda kullanım için 'Kuantum Teknolojileri Popüler İçerik Havuzu' uygulamasını başlattık." ifadelerinde bulundu.Daha önce Zeki Seskir, Bilimma'yla yaptığı söyleşide, içerik havuzu oluşturacaklarını belirtmişti. Havuza,

"Kuantum hikaye yarışması devam ediyor"

başlıklı haberimizin içeriğinde yer vermiştik. Zeki Seskir, söyleşisinde, "QTurkey olarak bir ‘Popüler Bilimsel İçerik Havuzu‘ projesi başlatmaya çalışıyoruz; konuyla ilgili yazı yazmak isteyen arkadaşlardan yazıları toplayıp değerlendirip okunabilirliklerine dair yazarla birlikte çalışacağımız bir girişim. Ardından bu havuzda toplanan yazıları isteyen popüler bilim platformunun alıp kullanabileceği formatlarda paylaşıma hazır hale getireceğiz.” demişti.Ekip, yazıların bilimsel olarak doğru ve kaliteli olmasına önem verdiğini belirtti. Ayrıca yazılar, Türkçe olarak hakem incelemesi ve editöryal süreçten de geçecek. Kuantum Teknolojiler Popüler İçerik Havuzu, bütün bilim iletişimi ve popüler bilim platformlarına açık. Havuzda yayımlanan yazılar kamu yararına olduğu için, telif hakkı kabul edilmeyecek.

Nasıl yazı göndereceğim?

QTurkey, duyurusunda ilgililerin yazılarını nasıl göndereceğine açıklık getirdi. Yazı gönderim ve yayımlanma süreci;

  1. Yazarlar, içeriklerini ve çalışmalarını anlatan kısa bir özet yazısını [email protected] mail adresine gönderecek. Özet yazısı, Bilim İletişimi - Yazar - Yazının Başlığı formatında olmalı.
  2. Maile ulaşan makaleler hakem değerlendirmesi için iki hakeme gönderilir.
  3. Düzeltme durumunda makale yazara geri gönderilir, aksi takdirde ise doğrudan kabul edilir.
  4. Makaleler Türkçe çeviri için bir editöre gönderilir.
  5. Bu adımlardan sonra içerik, başlığı, yazarı ve özeti ile sitede yayımlanır.
  6. Makaleyi QTurkey’nin talebine göre yayımlamaya istekli olan bilim iletişimi ve popüler bilim platformlarının, [email protected] adresine (Yazı Talebi - Platform Adı - Yazının Başlığı) formatında bir e-posta göndermesi gerekiyor.
Kuantum Hikaye yarışmasına son başvuru 25 Aralık tarihine kadar uzatıldı!

Kaynak;QTurkey