Kimya ve Barış Özcan dediğimiz de size neyi düşündürüyor? Sanat, tasarım ve teknoloji ile ilgilenenler Barış Özcan’ı bilirler. Her pazar günü kendi Youtube kanalından bir video paylaşır ve sanat, tasarım ya da teknoloji ile ilgili bir konuyu takipçilerine anlatır. Bilim ile oldukça ilgili olduğunu her fırsatta dile getiren Barış Özcan’ın hem sesiyle hem fikirleriyle desteklediği, bilimma okurlarının ilgisini çekeceğine inandığımız yeni bir kanalı var. Youtube kanalının adı “Basfi İle Eğlenceli Bilim”. Dilerseniz öncelikle Barış Özcan’ı ve sonrasında “Basfi İle Eğlenceli Bilim” Youtube kanalını yakından tanıyalım.

Barış Özcan Kimdir?

Barış Özcan Kimdir?

Barış Özcan başarılı bir reklamcı olmasının ötesinde tanınmış youtubber kimliği ile karşımıza çıkıyor. Youtube kanalında an itibariyle 454,939 takipçisi var ve hızla artmaya devam ediyor. Kendisini ise “storyteller” yani hikaye anlatıcısı olarak tanımlıyor. Hikaye anlatıcısı ile ne demek istediğini merak edenleriniz olursa, bu konuya açıklık getirdiği bir videosu mevcut durumda. Dünya’nın en eski kehanetler kitabından Newton’un beşiğine birçok hikayeyi bulmak mümkün.Barış Özcan 2016 senesinde Youtube’un seçtiği 12 değişim elçilerinden birisi olarak seçildi ve blogunu anlatması için sahneye çıkacak 3 değerli isim içinde yer alan tek Türk kendisiydi. Gelin şimdi de meraklı bilimma okuyucuları olarak yeni Youtube kanalı Basfi İle Eğlenceli Bilim’i açıklığa kavuşturalım.

Bilim ve Kimya

Basfi İle Eğlenceli Bilim ve Kimya Deneyleri

8 Mart’ta açılmış olmasına rağmen şimdiye kadar 54,529 takipçi sayısı ile büyük bir başarı sağlayan Basfi İle Eğlenceli Bilim, bilim ancak özellikle kimya meraklılarının favorisi olacak gibi gözüküyor. Takipçilerini bilimin eğlenceli yönü ile tanıştırmak isteyen Youtube kanalının iddiası ise: “bilim hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı” cümlesinde yatıyor.İlk videosu Basfi İle Köpüklü Sabun Deneyi olan ve an itibariyle 170,106 kere izlenen videoda Basfi adındaki karakterin deneylerini Barış Özcan’ın ses desteğiyle izliyoruz. Neden böyle bir kanala ihtiyaç duyulduğunu ise Barış Özcan şu cümlelerle bize aktarıyor:“Kimyayla ilgili daha yapılacak çok şey var, bilim alanında geliştirilebilecek pek çok proje var derken size büyük resmi göstermeye çalıştım. Amacım geçmişin Ebû Mûsa Câbir bin Hayyân’ları ya da günümüzün Elon Musk’larına bakıp geleceğin Aziz Sancar’larının ortaya çıkmasına bir nebze de olsa destek vermek. Yeni kanal bu iş için atılmış çok küçük bir adım. En azından deney yapmayı, meraklı olmayı, soru sormayı sevdirmek için yapılmış küçücük bir resim. Umarım siz de Basfi’yi seversiniz ve onun bilim dünyasında yapacağı yolculuğa katılırsınız. Hadi durmayın. Basfi, ilk videosuyla kendi kanalında sizi bekliyor.”Basfi ile Eğlenceli Bilim yeni videoları ile bilimi en eğlenceli haliyle bize sunsun ve bizde her videoda kimya dünyasının ilginç bilgilerini öğrenerek, bilimin farklı yanlarıyla tanışalım.Barış ÖzcanBilimma'da kimya ile ilgili okuyabileceğiniz makalelere buradan ulaşabilirsiniz.