James Webb Uzay Teleskobu'nun ilk yüksek çözünürlüklü görsellerini bu gece İstanbul saatiyle 24:00' da Joe Biden paylaşacak. NASA'nın programında ilk açıklamaların ve görsel paylaşımının 12 Temmuz'da yapılması bekleniyordu. NASA yeni bir duyuruyla James Webb Uzay Teleskobu'ndan elde edilen ilk yüksek çözünürlüklü görselin Joe biden tarafından 11 Temmuz New York saatiyle 17:00'da açıklanacağı duyuruldu. 12 Temmuz'da ise NASA tarafından planlanan bilimsel brifing Goddard Uzay Uçuş Merkezinde gerçekleştirilecek. 12 Temmuz'da geçekleşecek tek,nlikt paylaşılan görüntüler canlı programla birlikte birer birer NASA Sosyal Medya kanallarında ve https://www.nasa.gov/webbfirstimages adresinde canlı olarak paylaşılacak.

Başkan Biden James Webb Uzay Teleskobu'nun ilk görselini paylaşacak

Bugün gerçekleştirilcek ilk duyuru programı Beyaz Saray önünde gerçekleşecek. Amerika Başkanı Joe Biden, Washington'daki Beyaz Saray'dan Webb'in ilk görüntülerinden birini yayınlayacak. Ayrıca NASA Yöneticisi Bill Nelson konuyla ilgili açıklamalar gerçekleştirecek. Etkinliğin canlı akışı NASA TV'de yayınlanacak. Başkan Biden tarafından paylaşılan görüntü aynı anda NASA'nın web sitesinde de yayınlanacak.https://twitter.com/NASA/status/1546290906046816256?s=20&t=Tqa9RcB5wJakmfsK7a8L-Q

Joe Biden'den sonra James Webb Uzay Teleskobu bilimsel araştırmaları açıklamaları

Joe Biden'in ilk Webb Telesksobbu görüntülerini paylaşmasının ertesi gününde daha detaylı bir sunum ve programla NASA Uzay Teleskobu'nun ilk bilimsel çıktılarını dünyayla paylaşacak. NASA, ESA (Avrupa Uzay Ajansı) ve CSA (Kanada Uzay Ajansı) ortaklığında gerçekleştirilen James Webb Uzay Teleskobu projesinin ilk bilimsel çıktısı olacak tam renkli görüntülerini ve spektroskopik verilerini, 12 Temmuz Salı günü, NASA'nın Greenbelt, Maryland'deki Goddard Uzay Uçuş Merkezi'nden saat 10:30 EDT'de (14:30 UTC) başlayacak bir canlı yayınla paylaşacak.Canlı yayının ardından NASA ve ortakları, NASA Goddard'da ortak bir brifing düzenleyecek. Brifing NASA TV, NASA uygulaması ve ajansın web sitesinde canlı yayınlanacak. Brifingde Eric Smith, Webb program ve Astrofizik Bölümü baş biliminsanı, NASA Genel Merkezi; Knicole Colón, Webb dış gezegen bilimi proje biliminsanı, NASA Goddard; René Doyon, Kanada Yakın Kızılötesi Görüntüleyici ve Yarıksız Spektrograf için baş araştırmacı, Montreal Üniversitesi; Christopher Evans, Webb proje biliminsanı, ESA; Klaus Pontoppidan, Webb proje biliminsanı, STScI; Jane Rigby, Webb operasyonları proje biliminsanı, NASA Goddard; Amber Straughn, Webb iletişim için proje biliminsanı NASA Goddard yer alacak ve açıklamalar yapacaklar.NASA geçtiğimiz günlerde James Webb Uzay Teleskobu'nun ilk bilimsel gözlem hedeflerini paylaşmıştı. NASA, ESA, CSA ve Uzay Teleskobu Bilim Enstitüsü’nden uluslararası bir temsilciler grubunun seçtiği bilimsel hedefler Karina Bulutsusu, WASP-96 b (spektrum), Güney Halka Bulutsusu, Stephan Beşlisi ve SMACS 0723.