James Webb Uzay Teleskobu'nun ilk yüksek çözünürlüklü fotoğraf Joe Biden tarafından bu gece İstanbul saatiyle 00:30'da paylaşıldı. NASA'nın programında ilk açıklamaların ve görsel paylaşımının 12 Temmuz'da yapılması planlanmıştı. NASA yeni bir duyuruyla James Webb Uzay Teleskobu'ndan elde edilen ilk yüksek çözünürlüklü görselin Joe biden tarafından 11 Temmuz New York saatiyle 17:30'da açıklayacağını duyurdu.

İşte James Webb Uzay Teleskobu'ndan gelen ilk Fotoğraf

13,5 milyar yaşında olan, bize 13,5 milyar ışık yılı uzaklıktaki, evrenin ilk galaksilerinin bulunduğu SMACS 0723 James Webb Uzay Teleskobu'nun ilk derin alan görüntüsü olarak paylaşıldı! Webb üzerinden bulunan NIRCam ile çekilen bu fotoğraf, 12,5 saat süren bir çalışma ile ortaya çıkmıştır. Binlerce galaksi ve daha önce tanımlanmamış nesnenin bulunduğu bu galaksi kümesi ESA bu fotoğrafta görünen evrenin kesitini, sahilde bir kişinin bir kum tanesini kol uzaklığı mesafede tutmasına benzetmiştir.

İlk duyuruda Joe Biden'in New York saatiyle 17:00'da açıklaması beklenen görseller için, ikinci bir duyuru ile açıklama saati güncellendi ve 17:30 olduğu duyurulurdu. Bu güncellemeye göre beklenen program zamanında başlayamadıç. Joe Biden, açıklanandan daha geç bir sürede James Webb Uzay Teleskobundan gelen görselleri paylaştı.

Başkan Biden James Webb Uzay Teleskobu'nun ilk fotoğrafını paylaştı

Bugün gerçekleştirilen ilk duyuru programında Webb Teleskobunun ilk görsellerini Amerika Başkanı Joe Biden basınla ve canlı yayını takip eden tüm dünyayla paylaştı. Ayrıca NASA Yöneticisi Bill Nelson konuyla ilgili açıklamalar gerçekleştirdi. Etkinliğin canlı akışı NASA TV'de yayınlandı. Büyük heyecanla beklenen James Webb Uzay Teleskobu'nun ilk fotoğrafları herkeste büyük heyecan yarattı. Webb uzay teleskobunun ilk çektiği fotoğrafları biz de sizlerle paylaşıyoruz. Daha detaylı görüntüler ve bilimsel veriler ise NASA tarafından yarın uzun bir canlı yayın programıyla bilim insanlarıyla birlikte açıklanacak.

James Webb Uzay Teleskobu ve İlk fotoğraflar

James Webb Uzay Teleskobu şimdiye kadar uzaya gönderilen en hassas kızılötesi uzay teleskobu. Dünya'dan yaklaşık 1,5 milyon kilometre uzakta bulunan teleskop, Lagrange denen bölgede bulunuyor. Evrenin oluşumuna dair yeni bilgiler edinmemizi sağlayacak. Evrenin ilk oluşumundaki Büyük Patlamaya dair ışımaları da hedefine alan Webb Teleskobu yaşanabilir başka dünyaların araştırılmasında da kullanılacak.12 Temmuz’da NASA'nın planladığı bilimsel brifing, Goddard Uzay Uçuş Merkezinde gerçekleştirilecek. 12 Temmuz’da geçekleşecek etkinlikte paylaşılan görüntüler ve veriler canlı programla birlikte birer birer NASA Sosyal Medya kanallarında ve https://www.nasa.gov/webbfirstimages adresinde canlı olarak tüm dünyayla paylaşılacak.NASA geçtiğimiz günlerde James Webb Uzay Teleskobu’nun ilk bilimsel gözlem hedeflerini paylaşmıştı. NASA, ESA, CSA ve Uzay Teleskobu Bilim Enstitüsü’nden uluslararası bir temsilciler grubunun seçtiği bilimsel hedefler Karina Bulutsusu, WASP-96 b (spektrum), Güney Halka Bulutsusu, Stephan Beşlisi ve SMACS 0723 olan uzay cisimlerinden ve bölgelerinden oluşmakta.