İlk dinozor Megalosaurus Bucklandii’ ye isminin verilmesinin 200. yıl dönümü Doğa Tarihi Müzesi bünyesinde kutlanacak. Doğa Tarihi Müzesi’nin ev sahipliği yaptığı öncü dinozor paleobiyolojisini sergileyen uluslararası konferansa, dünyanın dört bir yanından sekiz ana konuşmacı katılacak. Sekiz ana konuşmacının konuştuğu konferansta, diğer konuşmalar özet gönderimi ve başvuru yoluyla seçilecek. Natural History Museum Resmî Webb sayfasında yapılan duyuruya göre, diğer konuşmaların özet çağrısı için 2023 Eylül ayında kayıtlar açılacak.Konferansta iki gün sürecek olan konuşmaların ardından deniz sürüngenleri galerisi gezisi yapılacak, konferans yemeği verilecek ve önemli sergilerden birine özel erişim sağlanacak.

Natural History Museum ’da yapılan açıklamaya göre ise açılış konuşmacıları listesi şöyle:Dr. Xu Xing: (Omurgalı Paleontoloji ve Paleoantropoloji Enstitüsü, Çin)Dr. Kimberley 'Kimi' Chapelle: (Witwatersrand Üniversitesi, Güney Afrika)Dr. Diego Pol: (Museo Paleontológico Egidio Feruglio, Arjantin)Dr. Lindsay Zanno: (Kuzey Karolina Doğa Bilimleri Müzesi, ABD)Profesör Sterling Nesbitt: (Virginia Tech, ABD)Profesör Steve Brusatte: (Edinburgh Üniversitesi)Dr. Peter Falkingham: (Liverpool John Moores Üniversitesi)Dr. Laura Porro: (University College London)Dr. Nizar İbrahim: (Portsmouth Üniversitesi)

Megalosaurus Bucklandii Nedir? Tür Hakkında Neler Biliniyor?

Megalosaurus Yunanca “büyük, uzun, muazzam” anlamına gelir. Güney İngiltere’de Orta Jura döneminde yaşamış, etçil teropod dinozorlardan soyu tükenmiş olan bir cinstir. İlk bulunan ve ilk betimlenen dinozor olması sebebiyle doğa tarihi açısından önemli bir yere sahiptir. William Buckland tarafından adlandırılan Megalosaurus Bucklandii, 1824 yılında isimlendirildi.Başlangıçta Buckland’ ın çalışmalarıyla 15 metrelik ve quadrupedal yani 4 ayak üstünde duran bir canlı olarak düşünüldü ancak Richard Owen tarafından boyu 8 metreye indirildi. Günümüz çalışmalarına göre ise bipedal yani 2 ayaklı, hareketli ve tüylü sürüngen olduğu ifade edildi. Bu cinsin tür adlandırması 1827’de Buckland’ a ithafen Gideon Mantell tarafından yapıldı.

Kaaynakça:Natural History MuseumWikipedia