İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi (İBG), bu senenin İBG Bilim Günü programını yayınladı. 10 Kasım 2022’de düzenlenecek olan etkinliğe çok sayıda bilim insanı ve araştırmacı katılacak.

“Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir, Fendir” - Mustafa Kemal Atatürk

10 Kasım İBG Bilim Günü, 2017 yılından bu yana düzenleniyor. İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi bu günü şöyle tanıtıyor, “İBG 10 Kasım Bilim Günü, bilimin en gerçek yol gösterici olduğunu dile getiren Mustafa Kemal Atatürk’ü bilimle anmak amacıyla gerçekleştirilen bilimsel bir etkinliktir”. Bilim Günü etkinliğinin, İBG’nin en kapsamlı ve en çok izleyiciye ulaşan etkinliği olduğunu ifade eden kurum, “Bu gün, 2019 yılından itibaren her 10 Kasım’da tekrarlanmak üzere gelenekselleştirilmiştir. Bilim Günü ilk olarak 2017’de düzenlenmiştir” diyor.İBG’nin gelenekselleşen bu etkinliğin kapsamı, “Uluslararası tanınırlığı olan Türk bilim insanları, yaşam bilimlerindeki en son ve en heyecan verici keşifleri etkinlik katılımcılarına sunmaktadır” şeklinde ifade ediliyor.

Program Katılımcıları Listesi Yayınlandı

Bu sene etkinliğe katılacak olan bilim insanları ise şu şekilde; İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (TÜBİTAK MAM)’nden Prof. Dr. Burcu Özsoy, Hayfa Üniversitesi’nden Doç. Dr. Derya Akkaynak, Atabay İlaç’tan Doğan Taşkent, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)’nden Prof. Dr. Mehmet Somel, Kaliforniya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Moshe Arditi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)’nden Doç. Dr. Mustafa Yücel, PHITECH Biyoinformatik’ten Dr. Saliha Durmuş ve Atabay İlaç’tan Zeynep Atabay Taşkent.

İBG Bilim Günü Programı Detayları

Program 10 Kasım 2022 Atatürk’ü Anma Günü’nde yapılacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak etkinliğe açılış konuşmaları ve ardından yukarıda adı geçen bilim insanlarının konuşmaları ile devam edecek. Program sonunda İBG Bilim Madalyası, ödül ve plaket takdimleri yapılacak. Program kapanış konuşmasıyla sona erecek.