ZSL Londra Hayvanat Bahçesi, 18 bin hayvanın rutin sağlık kontrolleri sırasında çekilen röntgen görüntülerini yayınladı.

Röntgen görüntülerinde birçok farklı tür bulunurken en dikkat çekicileri kurbağalar, yılanlar, kertenkeleler, kaplumbağalardı.

ZSL London Zoo veteriner hemşiresi Heather Macintosh, “Bir hayvanın sağlığını röntgene bakarak söyleyebiliriz. Çoğu insan bir insan röntgenini tanıyabilir, ancak muhtemelen büyük bir kıllı armadillo'nun (diğer adıyla tatu olan bu hayvanlar plasental bir memelidir) dış iskeletinin bireysel bölümlerini veya büyük başlı bir kaplumbağanın uzun kuyruk kemiklerini görmemişlerdir." dedi.

"Yılanların omur sayısı 200 ila 400 arası"

Macintosh, en sevdiği röntgenlerin yılanlara ait olduğunu belirterek, şu ifadelerde bulundu: "İnsanlar 33 omurlara sahipken, yılanlar 200 ila 400 arasında omurlara sahiptir. Bu yüzden inanılmaz derecede çevikler."

Hayvanat bahçesinin bakıcıları ve veterinerleri hayvanlarla günlük antrenman yapmakta ve her bir hayvanı tartıp ölçmeyi de içeren önemli sağlık kontrolleri yapmaktadır.

Bu görüntüler "Eylemdeki Veterinerler" etkinliği kapsamında paylaşıldı. Bu etkinlikte çocuklar da veterinerlere dahil olma şansı yakaladı.

Kaynak; https://www.zsl.org/zsl-london-zoo/news/x-ray-vision

Görüntü; ZSL London Zoo

Görüntü; ZSL London Zoo

Görüntü; ZSL London Zoo