Bu sene 56’ncısı düzenlenen Mendeleev Kimya Olimpiyatları’nda, Türkiye’yi temsil eden öğrenciler ülkeye madalyalarla döndü. Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te yüz yüze olarak düzenlenen olimpiyatlara katılım yoğundu.

Türkiye’yi Temsil Eden 4 Öğrencinin Hepsi Madalya Kazandı

9-16 Mayıs 2022 tarihinde 56. defa gerçekleştirilen Mendeleev Kimya Olimpiyatları’na 16 ülkeden 91 öğrenci katıldı. Türkiye’den olimpiyatlara toplam 4 öğrenci katılarak her biri eve madalya ile döndü. Türkiye’yi uluslararası arenada temsil eden öğrencilerden; Berkan TARAK Altın madalya, Tuna KARASU Gümüş madalya, Fatma İlay TOSUN ve Barbaros BOLAT Bronz madalya aldı. Taşkent’te 4 madalya kazanan bu genç bilim insanları, TÜBİTAK BİDEB tarafından “2202 Bilim Olimpiyatları” programı kapsamında yetiştiriliyor.

“Gençlerimizden Tarihi Bir Başarı Daha”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank twitter hesabı üzerinden, genç bilim insanlarının bu tarihi başarısına vurgu yaparak, “56. Mendeleev Kimya Olimpiyatı'na katılan tüm öğrencilerimiz, madalya kazanarak bayrağımızı dalgalandırdılar. Uluslararası arenada ülkemizi en güzel şekilde temsil eden evlatlarımızla gurur duyuyoruz” şeklinde paylaşımda bulundu.https://twitter.com/varank/status/1526269936200556544TÜBİTAK başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da twitter hesabı üzerinden madalya alan öğrencileri kutladı. Genç kimyagerleri yürekten kutladığını belirten Prof. Dr. Mandal, “56. Mendeleev Kimya Olimpiyatı’nda ülkemizi temsil eden Kimya Olimpiyat Takımı öğrencilerimizin tamamı madalya kazanarak büyük bir başarıya daha imza attılar” dedi.https://twitter.com/ProfHasanMandal/status/1526282707420041217

Geleceği Bilim İnsanı Adayı Öğrencilere Tebrik

TÜBİTAK resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, madalya kazanan öğrencileri tebrik ederek şunları söyledi; “Geleceğin bilim insanı adayı öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Olimpiyatlara katılan tüm öğrencilerimize, ailelerine, öğretmenlerine, başta komite başkanlarımız olmak üzere eğitimlerde görev alan tüm akademisyenlere teşekkür ediyoruz”.