Genç Bilim İnsanı Ödülleri için başvurular başladı. Ödüller, temel bilimler ve mühendislik alanlarında uluslararası çalışmalar yaparak bu alanlara katkıda bulunmuş araştırmacılar arasından seçilerek verilecek.2012 yılından bu yana, Bilim Kahramanları Derneği, her yıl üç farklı üniversite rektörünün işbirliğiyle Genç Bilim İnsanı Ödülleri projesini düzenliyor. Projenin amacı; genç bilim insanlarına kamuoyu önünde teşekkür ederek onları yüreklendirmek, geleceğin genç bilim insanlarına ilham vermek ve toplumun tüm paydaşlarına bilimin birleştirici gücünü göstermek. Bu kapsamda, 2019 Genç Bilim İnsanı Ödülleri de önceki yıllarda olduğu gibi, temel bilimler ve mühendislik alanlarına uluslararası düzeyde katkılarda bulunmuş, ülkemizde bu alanların gelişmesi ve görünürlüğünün artırılmasında öncü olmuş, 31 Aralık 2019 tarihinde 38 yaşını doldurmamış (1 Ocak 1981’den sonra doğmuş) bilim insanlarımız arasından seçilecek.Genç Bilim İnsanı Ödülleri'ne başvurular 16 Şubat 2020’ye kadar sürecek ve ödül töreni Nisan ayında yapılacak.

Genç Bilim İnsanı Ödülleri'ne kimler başvurabilir?

Genç Bilim İnsanı Ödülleri'nin İnternet sitesinde, başvuru şartları yazıldı;

  • 38 yaşını doldurmamış,
  • temel bilimler ve mühendislik alanlarına uluslararası düzeyde katkılarda bulunmuş,
  • ülkemizde bu alanların gelişmesi ve görünürlüğünün arttırılmasında öncü olmuş gerçek kişiler Genç Bilim İnsanı Ödülleri projesine başvurabilirler.

Değerlendirme Kriterleri ise, Genç Bilim İnsanı Ödül başvuruları proje ortağı 3 üniversite rektörünün belirlemiş olduğu seçici kurul tarafından;

  • Bilime katkı,
  • Bilimin yayılmasına katkı,
  • Bilimin toplum yararına kullanılmasına katkı kategorileri olarak açıklandı.

Kaynaklar ve başvuru için;Başvuru formuYılın Bilim İnsanı-HakkındaYılın Bilim İnsanı-Başvuru Koşulları