Beyin Farkındalığı Haftası (BAW / Brain Awareness Week) dolayısıyla, Gazi Üniversitesitesi Tıp Fakültesi bir etkinlik düzenleyecek. 11 Mart Pazartesi gününden 15 Mart Cuma gününe kadar sürecek olan etkinlik halka açık ve ücretsiz olacak.

Her Mart ayında, küresel çapta beyin farkındalığını arttırmak için programlar düzenleniyor. Bu haftada, beyin ile ilgili konularda dersler, sosyal medya kampanyaları, atölyeler ve birçok farklı türde etkinlik düzenleniyor. Bu haftada sağlıkçılar, insanları beyin araştırmalarında kaydedilen ilerlemenin yanı sıra alzheimer, parkinson, felç, şizofreni gibi beyin hastalıklarının teşhis, tedavi ve önlenmesinde kaydedilen ilerlemeler hakkında da bilgilendirir.

Gazi Üniversetise Tıp Fakültesi'nde Beyin Farkındalığı Haftası için düzenlenecek etkinliğin sloganı, "Daha anlamlı birey ve toplum yaşamı için, beyninizi iyi tanıyın ve beyin araştırmalarınızı gönülden destekleyin" şeklinde.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlık Konferans Salonu'ndaki programlar, 11 Mart günü "Beynimiz nasıl çalışır? Beynimiz günlük etkinliklerimizi nasıl düzenler?" paneli ile başlayıp, 15 Mart Cuma günü Screenagers adlı filmi izleme ve tartışma etkinliği ile sona erecek.

http://med.gazi.edu.tr/posts/view/title/beyin-farkindaligi-haftasi-:-beynimiz-nasil-calisir-%3F-beynimiz-baskin-ve-onlenemez-sanallik-ve-dijitallik-ile-nasil-uzlasir-%3F-221652