"Başka Bir Doğa Tarihi Mümkün mü?: Kahve, Melankolik “Türkler” ve Duyusal Deneyimler"

11 Mayıs tarihinde bilim tarihi severlere özel yeni bir etkinlik düzenlenecek. Etkinliği Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Bilim Tarihi öğretim üyesi Dr. Ahmet Göksu duyurdu."Başka Bir Doğa Tarihi Mümkün mü?: Kahve, Melankolik “Türkler” ve Duyusal Deneyimler" isimli etkinliğin konuşmacısı, Knoxville The University of Tennessee Tarih bölümünden Yard. Doç. Dr. (Assistant Professor) Duygu Yıldırım olacak.

Etkinlik Akşam Saat 8’de Gerçekleşecek. Kayıtlar Alınmaya Başlandı!

https://twitter.com/ahmedgoks/status/1653441490599784449Dr. Göksu yaptığı paylaşımda “Yaşam Bilimlerinin Tarihi ve Felsefesi Üzerine Konuşmalar serimize Asst. Prof. Duygu Yıldırım hoca ile devam ediyoruz. Takviminize kaydetmeyi ve kaydolmayı unutmayın” dedi. Asst. Prof. Yıldırım, davet edilmesine Twitter hesabından teşekkür ederek, “11 Mayıs’ta katılmak isteyen herkesi bekleriz” şeklinde paylaşımda bulundu.https://twitter.com/HistorianDiary/status/165344319323124531311 May 2023 tarihinde saat akşam 08:00’de başlayacak etkinlik için şöyle açıklama yapıldı; “Yaşam Bilimlerinin Tarihi ve Felsefesi Üzerine Konuşmalar serisinin ikincisinin konuğu University of Tennessee, Knoxville'den Asst. Prof. Duygu Yıldırım. Yıldırım'ın konuşması, editörlerinden ve yazarlarından biri olduğu, yeni çıkan Natural Things in Early Modern Worlds adlı eseri ve özellikle Coffee of Melancholic Turkish Bodies and Sensory Experiences konusu üzerine gerçekleşecek”.

Asst. Prof. Duygu Yıldırım Kimdir?

Etkinlik konuşmacısı Asst. Prof. Duygu Yıldırım, erken modern Akdeniz ve Osmanlı İmparatorluğu'nda uzmanlaşmış bir bilim ve tıp tarihçisi olarak tanınıyor. Çalışmaları genel olarak kültürler arası etkileşimler, çeviri, önemlilik, somutlaştırma, eleştirel tarih yazımı ve bilgi oluşturma ile inanç arasındaki ilişkiye odaklanıyor.Şu anda, Osmanlı İmparatorluğu ile erken modern Avrupa arasındaki doğal ve tıbbi bilginin oluşumunda dini çatışmanın rolünü ve insan çeşitliliği fikrini araştıran bir kitap projesi üzerinde çalışıyor. Aynı zamanda, modern yaşam bilimlerinin yükselişi sırasında doğal şeylerin nasıl yeni anlamlar kazandığını ve kökenlerine yabancılaştığını gösteren Natural Things in Early Modern Worlds (Routledge, 2023) adlı yakında çıkacak bir kitabın yardımcı editörü olarak rol oynuyor.

Santorio Ödülü Araştırmada Mükemmellik Ve Turriano Erken Kariyer Kitap Ödülü

Stanford Üniversitesi Tarih Doktorasını 2021 yılında “The Age of the Perplexed: Translating Nature and Bodies Between the Ottoman Empire and Europe, 1650-1730” başlıklı teziyle alan Asst. Prof. Yıldırım, uluslararası alanda iki mansiyonla tanınıyor. Bunlar; Santorio Ödülü Araştırmada Mükemmellik ve Turriano Erken Kariyer Kitap Ödülü.Araştırması, Dan David Ödül Bursu, Sosyal Bilimler Araştırma Konseyi, Amerika Rönesans Topluluğu, Stanford'un Mekansal ve Metinsel Analiz Merkezi (CESTA) ve Stanford Beşeri Bilimler Merkezi tarafından finanse edildi. UTK'ya katılmadan önce, Floransa'daki Avrupa Üniversitesi Enstitüsünde Max Weber Doktora Sonrası Araştırmacısı olarak çalışıyordu. Asst. Prof. Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleşecek bu etkinlik bilim tarihi severleri bekliyor.Kaynak: