Dünya'nın en güzel manzaraları için bir kitap olduğunu biliyor muydunuz? Nasa son yayınladığı kitapta uzaydan çekilmiş Dünya fotoğraflarını paylaşıyor. Sadece fotoğrafları paylaşmakla da almıyor e bu fotoğrafların arkasındaki teknolojiyi açıklıyor.Nasa'nın bu ay yayınladığı kitap 168 sayfadan oluşuyor ve hikayeleriyle birlikte 69 fotoğraf bulunuyor. Bu fotoğraflar yeryüzü, kar, atmosfer ve su olarak bölümlere ayrılmışlar. "Earth" isimli kitap, Nasa'nın 60 yıllık uydu çalışmaları sonucunda elde edilen etkileyici görseller ve ilginç coğrafik ve atmosferik olayları içeriyor.

NASA

Uygulamalı Bilimler direktörü olan Lawrence Friedl, "Umarız ki bu fotoğraflar, evimiz dediğimiz gezegeni keşfetmek, anlamak ve beğenmek için herkese ilham verir." sözleriyle NASA Earth kitabını değerlendiriyor.

Dünya'nın En Güzel Manzaraları

Dünya'nın en güzel manzaraları olabilecek bu fotoğraflar arasında, İzlanda'da ki patlayan volkan ve akan lavlardan, bulutların oluşturduğu inanılmaz desenlere, kara ve suyun birleştiği yerlerdeki akıntılardan, dağların tepelerindeki göllere kadar ilginç görüntüler var.

NASA

Her bir fotoğraf uzaydan uydularla çekilmiş. Bu fotoğrafların ne zaman, hangi uydu tarafından ve hangi teknolojiyle çekildiğine dair detaylı bilgi bulunuyor. Bununla birlikte fotoğrafların Dünya üzerinde nereye ait olduğu da harita üzerinde işaretlenerek gösteriyor.Amerika'daki okuyucular kitabın basılı halini satın alabilir. Ya da tüm okuyucular kitaba ücretsiz olarak pdf ve online versiyon olarak ulaşabilirler.Kitabın,PDF formatı için buraya tıklayınız.Online Versiyonu için buraya tıklayınız.Künye:İsim: EarthYazarlar: Michael Carlowicz, Lawrence Friedl, Kevin Ward.National Aeronautics and Space Administration, Earth Science, NASA Headquarters, [2018] LCCN 2018048628| ISBN 9781626830479 | ISBN 1626830479Kaynak: NASA Earth