2016 yılında pek çok bilim kitabı yazıldı. Bir kısmı Türkçe'ye çevirilerek Türkiye'de de yayınlandı bir kısmı ise İngilizce olarak okuyucularıyla buluştu. 2016'da yayınlanan bu bilim kitapları her bilim severin kitaplığında yer almalı.
2016nın En İyi Bilim Kitapları
1-) Lab Girl
Lab Girl, Hope Jahren2016 yılında çıkan en iyi bilim kitapları arasında ilk sırada:Lab Girl, sürükleyici bir bilimsel roman. Jeomikrobiyolog olan kahramanın toprak ve bitkiler üzerine olan ufuk açıcı araştırma serüveni ve hayatına dair anılarının anlatıldığı bu roman 2016 BestSellerinden.
2-) The Glass Universe
The Glass Universe, Dava Sobel2016 çıkan en iyi bilim kitapları arasında ikinci sırada:19. yüz yılda Harvard College Observatory'de çalışan ve tarihin sayfaları arasında hatırlanmayı bekleyen bir grup kadının yıldızların ölçümüne olan katkısını anlatıyor Dava Sobel. Mektuplar, anılar ve günlüklerle desteklenen bu yapıtta, kadınların bilimsel çalışmalarda yer alması işleniyor.
3-) The Gene
The Gene, Siddhartha Mukherjee2016Tüm Hastalıkların Şahı - Kanserin Biyografisi isimli kitabıyla 2011 Pulitzer ödülünü alan yazarın bu kitabı kalıtımın en basit birimi olan genlerin nasıl araştırıldığı ve nasıl bulunduğunu anlatıyor. Bu yapıtta hem genetiğin tarihi hemde genetiğin sağlık alanındaki uygulamaları ele alınıyor.
4-) Are We Smart Enough to Know How Smart Animals Are?
Are We Smart Enough to Know How Smart Animals Are?, Frans de Waal2016"İçimizdeki Maymun" kitabıyla tanıdığımız, primat davranışları üzerine çalışan biyolog Frans de Waal'ın yazdığı bu kitapla yaban arılarında balinalara diğer canlılardaki zeka ve bilişsel süreçlerin aslında insanların sandığından daha ileri olduğunu gösteriyor.
5-) Seven Skeletons
Seven Skeletons, Lydia Pyne2016Pyne'nin yazdığı kitap, bilim camiasında üne kavuşmuş fosil iskeletleri anlatan bir kitap. Bu iskeletlere dair anektodlar ve tarihsel bir bakış açısı ortaya koyuyor. Paleoanthropoloji alanındaki çalışmalar ve gelişmeleri de yine bu kapsamda incelemiş oluyor.