Doğadan canlı yayın izlemek için pek çok YouTube kanalı ve yayın sitesini takip edebilirsiniz.

Bir balık kartalı acaba şimdi nasıl uyuyordur yuvasında?

Doğa koruma dernekleri, bilimsel araştırma projeleri, müze ya da doğa parklarının dünyaın dört bir yanından çok ilginç hayvanların günlük hayatını evinize getiren yayınları bulunuyor. Bu yayınlarda bir kartal yuvasında anne babanın yavrusunu beslemesini, bir okyanusta yosunlar arasında gezen balıkları, penguenleri, fokları izleyebilirsiniz.

Vahşi doğadan canlı yayın programları hayvanların günlük hayatlarını izlemek isteyenler için güncel yayınlar:

YouTube Yayınları:

Balık Kartalı'yuvasından canlı canlı

Scottish Wildlife Trust'ın yürüttüğü balık kartalı izleme ve koruma projesinin bir parçası olarak canlı takip edilen bir balık kartalı yuvasını izlemeye ne dersiniz. Yavru balık kartalları, ebeveynleri, yuvada olan bitenler gün gün takip edebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=SdDoJcPOX8U

Esmer su yosunları arasında gezen balıklar

Usul usul dalgalanan uzun su yosunlarının arasında gezen balıklar, balık yavruları… Okyanusta gece ve gündüz nasıl geçiyor? Bu esmer su yosunlarının misafirleri kimler?

https://www.youtube.com/watch?v=ecxXhLLIcRk

Kel kartalların yuvası

Denize karşı manzarası olan bir tepenin başında kel kartallar yuvalarını kurmuşlar. Avlarını yavrularına getiriyor, uyuyor uyanıyorlar. Etrafı izliyorlar.

Katalina adasında 1980'de başlayan kel kartalları koruma projesinde, 1991'den beri izlenen bir yuvayı siz de bugün izleyebilrisiniz. Bu yuvadan canlı yayın 2005 yılında başlamış.

https://youtu.be/QtnNXb18_eU

Afrika'dan canlı canlı

Pilanesberg Ulusal Parkı'nda zebraların, zürafaların, antilopların olduğu bir bölgede bir sulak alanda neler yaşanıyor? Sohbet kutucuğuna da sahip bu alanı takip eden izleyicilerin içeceklerini alıp muhabbet ederek takip ettiğini de ekleyelim.

https://youtu.be/BkEt9DoPjqE

Bizonların buluşma noktası

Grasslands Ulusal Parkı'ndaki Saskatchewan bölgesi su içmek için bizonların sıklıkla bulunduğu bir bölge. Tabi sadece bizonlar değil diğer pek çok hayvan için su kaynağı.

https://youtu.be/-6UrcCXRBt4

Nehirde balık yakalayan ayılar

Pek çok kişi nehirde yüzen balıkları avlayan ayıların fotoğraflarını görmüş ya da belgeselelrde izlemiştir. Bu ilginç avlanma olayını canlı canlı izlemeye ne dersiniz? Siz masanızda oturup çayınızı içerken, bu ayılar nehirde zıplayan balıkları avlıyorlar.

https://youtu.be/qWlU7hWEl8c

Bir kutup ayısının günü nasıl geçer?

Kanada Wapusk Ulusal Parkı'nda pek çok kutup ayısı yaşamakta. Kutup ayılarını yakından izlemek için oldukça iyi bir nokta. Uyuyan, gezinen kutup ayılarını canlı olarak izleyebilirsiniz.

https://youtu.be/pseZTNQDM8Y

Diğer Platformlar

Peçeli Baykuş ve yavruları bu gün ne yedi?

Dorset Wildlife Trust bir peçeli baykuş yuvasını canlı yayınlıyor. Bu peçeli baykuşun pek çok takipçisi var. Anne ve yavruların neler yaptığını, neler yediklerini birbirleriyle facebook üzerinden paylaşıyor takipçiler.

https://www.dorsetwildlifetrust.org.uk/wildlifewebcam

Kırlangıçlar bugün neler yapıyor?

Baharın habercisi kırlangıçları hepimiz biliriz. Çamurdan duvar kenarlarına ördükleri yuvaların içinde yaşarlar, Yavrularını, yakaladıkları böceklerle burada besler, geceleri burada uyurlar. Peki bir kırlangıcı hiç yuvasında gördünüz mü?

https://www.essexwt.org.uk/swallow-webcam

Ünviersiteli şahin ailesi

2011 yılında New York Üniversitesi Bobst Kütüphanesi'nin 12. katına bir misafir gelir ve yuva yapar. Misafir bir kızıl kuyruklu şahindir. New York Üniversitesi bu olayı değerlendirir ve bu yuvayı rahatsız etmeden bir kamera sistemi kurar. Yuvayı o günden beri canlı olarak yayınlarlar. Ayrıca yayının yanında bir de canlı sohbet akışıda bulunmakta.

https://www.ustream.tv/channel/e3uYJSDgmbz