Doa Bilişim Kozmetik firması resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada bilimsel araştırmalara fon sağlayacağını duyurdu. Doa Bilim Kozmetik; tüm tıp fakülteleri, eczacılık fakülteleri ve fen edebiyat fakülteleri kimya bölümleri, biyoloji bölümü ve mühendislik fakültelerinin kimya mühendisliği bölümlerinin değerli hocaları ve özellikle öğrencilerine bilimsel araştırma desteği sağlayacağını açıkladı.Yaklaşık beş yıldır her türlü kozmetik ve türevi araştırmaları için hammaddeleri ücretsiz tedarik ettiğini ifade eden Doa Kozmetik, bu yapıyı güçlendirmek istediğini paylaştı. Bayramdan sonra fonların devam edeceğini dile getiren Doa yetkilileri, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Bayramdan sonra bu kurumsal yapıyı daha güçlendirmek ve çeşitli fonlarla çalışmalarınızı desteklemek istiyoruz. Biliyoruz ki imkân ve olanak verilirse çok daha iyi çalışmalar çıkar. Bu toprakların akademisine güveniyoruz” ifadelerine yer verdi.Kısıtlı imkanlarla yapılan araştırmalardan etkili sonuçlar alındığını vurgulayan Doa Kozmetik, bu çalışmaların ilerlemesinin önemine değindi. Doa Kozmetik ekibi, yapılacak buluşlardan elde edilecek bilgiyi tüm insanların hizmetine sunmak gerektiğini söyledi.Doa Kozmetik, ayrıca Doa Kozmetik araştırmalar akademisinde daha önce yapılan çalışmaların kamuya açık şekilde hizmete sunulacağını duyurdu.

“Tüm Mümkünlerin Kıyısındayız”

Her zaman daha iyisinin mümkün olduğunu ifade eden Doa Kozmetik ekibi, “Evet daha iyisini yapabiliriz. Çünkü tüm mümkünlerin kıyısındayız, tüm hocalarımızın ve profesyonellerin görüş öneri ve çalışma tekliflerine açık olduğumuzu belirtiriz” ifadeleriyle gelişime açık olduğunu bildirdi. Doa Kozmetik ekibi tüm bilim insanları ve bilim insanı adaylarına bilimsel çalışmalarına harcadıkları zaman ve emek için teşekkürlerini iletti. Web sayfasında şirket politikası olarak doğal ve yenilenebilir kaynaklardan temin edilen hammadde ve ambalajlar kullanıldığını belirten Doa Kozmetik insana ve çevreye minimum zarar felsefesiyle üretimini gerçekleştirdiğini vurguladı. Doa Kozmetik ekibi, Web sitesinde seçim hakkı bulunmayan hayvanlar üzerinde yapılan kozmetik araştırmalarına karşı olduğunun altını çizdi.

DOA Kozmetik Hakkında

Doa Kozmetik firması doğal kozmetik üretimi yapma amacıyla 2010 yılında Ankara’da kurulmuştur. Araştırma ve çalışmalar sonucunda Doa Kozmetik, kendi doğal kozmetik ürünlerini üretmeye başlamıştır. Alanlarında uzman kişilerle doğa ve insana katkı sunmak amacıyla kurulan Doa Kozmetik, erişilebilirlik ilkesini önemsemekte.Kadınların bir güzellik objesi haline getirilmesine ve kadın bedeni üzerindeki sömürüye karşı olduğunu açıklayan Doa Kozmetik, kadınlara yapılan tüm dayatmalara karşı çıktığının altını çiziyor. Tek tip güzellik algısını doğru bulmayan Doa Kozmetik, bu algıyı oluşturan tüm tanıtım ve reklamlara karşı olduğunu belirtiyor.

Kaynakça:Doa Kozmetik Web SayfasıDoa Kozmetik Resmi Twitter Hesabı