Japonya’da 79 yaşındaki bir dalgıç ve onun balık arkadaşı uzun yıllardır dostluklarını sürdürüyor. Heyecan verici dalgıç ve balık hikâyesi, tamamen doğal ve gerçek bir dostluğu içeriyor.

“Disney Hikâyelerinden Fırlamış Gibi”

Bir dalgıcın veya balıkçının bir balıkla olan ilişkisi pek çok hikâyeye konu olmuşsa da bu sefer durum biraz daha farklı. Bu hikâyede bir dalgıç ve balığın uzun yıllar süren samimi arkadaşlığı konu ediliyor. “Disney hikâyelerinden fırlamış gibi” olarak yorumlanan bu olay, Japonya'nın Tateyama Körfezi'nde yaşayan bir balığın, otuz yıla yakın süren bir dostlukla bir adamın kalbini fethetmesini anlatıyor.Bahsi geçen olayın kahramanları; balık Yoriko ile dalgıç Hiroyuki Arakawa. Asian Sheepshead Wrasse (Asya Davarbaşı) cinsindeki balık, Japonca’da Kobudai olarak isimlendiriliyor. Dalgıç Arakawa bundan 30 yıl önce bahsi geçen körfezde, yüzeyin 15 metre altında bir su altı Şinto tapınağı kapısının inşasını denetleme görevine çıktı. İşte Yoriko ile tanışmaları burada gerçekleşti.

Birbirimizle Konuşmuyoruz Ama Birbirimizi Anladığımızı Söyleyebilirim

Arakawa dalışa 18 yaşında başlamıştı. Şimdi 79 yaşında ve derin sularda geçirdiği vakitleri hâlâ seviyor. Yoriko ile uzun süredir devam eden dostluğu en özel dalgıçlık maceraları arasında yer alıyor.Great Big Story'ye verdiği bir röportajda Arakawa, Yoriko ile birbirlerini anladıklarını düşündüğünü belirterek, "Birbirimizle konuşmuyoruz ama birbirimizi anladığımızı söyleyebilirim. Onu bir kez öptüm. Bunu yapmasına izin vereceği tek kişi benim” dedi. Zamanla Yoriko’nun yüzünü bir insana benzettiğini söyleyen Arakawa, “Gerçekten yakından baktığınızda, onun tanıdığınız birine benzediğini düşüneceksiniz” diye şaka yapıyor.

Dalgıç Arakawa, “Kalbimde İnanılmaz Bir Başarı Duygusu Var”

Uzun yıllardır süren bu arkadaşlıkta Arakawa bir ziyareti esnasında Yoriko’nun ağzının ağır şekilde yaralanmış olduğunu fark etti. Buna rağmen Yoriko arkadaşını karşılamak için yanına geldi. Bu yaralı durumda Yoriko’nun kendi yemeğini bulamayacağını anlayan Arakawa, sonraki 10 günü Yoriko'yu sular altındaki tapınak kapısının yakınında kırarak açtığı yengeçlerden çıkardığı etle besleyerek geçirdi.Neyse ki Yoriko yaralarından oldukça hızlı bir şekilde kurtuldu. İyileşmesinin ardından ikili arasındaki bağ daha da güçlendi. Kobudai'nin doğasından emin olmadığını belirten dalgıç Arakawa, “Muhtemelen aramızda bir güven duygusu olduğu içindir. Sanırım onu ​​kurtardığımı biliyor. Kötü bir şekilde yaralandığında ona yardım ettiğimi biliyor. Bu yüzden bunu yapabildiğim için gurur duyuyorum. Kalbimde inanılmaz bir başarı duygusu var” dedi.https://www.youtube.com/watch?v=pfwdm5W2lWs&t=123sKaynak: https://www.goodnewsnetwork.org/japanese-diver-makes-friend-with-a-wrasse-fish-25-years/