COVID-19 Türkiye Platformu koordinasyonunda Tübitak tarafından düzenlenen "COVID-19 TÜRKİYE Platformu Aşı ve İlaç Geliştirme Sanal Konferansı" 2 Nisan'da 10:00'da gerçekleşecek.Uzmanları yer aldığı sanal konferansta COVID-19'a bilimsel olarak ele alınacak. İlaçların yeni hedeflere konumlandırılması, covid-19 için ilaç geliştirme, acil tedavi yöntemleri ve COVID-19 için aşı geliştirme konularında farkındalık oluşturulması için bu etkinlik gerçekleştirilecek. COVID-19 TÜRKİYE Platformu Aşı ve İlaç Geliştirme Sanal Konferansı'nda alanda yoğun olarak çalışan bilim insanları bir araya gelecek.Etkinlik toplam 3 oturumda oluşacak. Her oturum sonunda ise soru-cevap bölümü olacak. İlk oturum 10:15-11:00 arasında gerçekleştirilecek ve "İlaçların Yeni Hedeflere Konumlandırılması ve İlaç Geliştirme Oturumu" başlığında olacak. İkinci oturum ise 11:00'da başlayacak ve 12:10'a kadar devam edecek. İkinci oturumda "Konvalesant Plazma ve Yeni Nesil Tedavi Yöntemleri Oturumu" başlığı işlenecek. Üçüncü ve son oturumsa Aşı oturumu olacak ve 12:10-13:30 arasında gerçekleşecek.

COVID-19 TÜRKİYE Konferansına nasıl katılabilirim?

TÜBİTAK tarafından düzenlenen COVID-19 TÜRKİYE Platformu Aşı ve İlaç Geliştirme Sanal Konferansı 2 Nisan saat 10:00 canlı yayınlanacak. TÜBİTAK'ın Twitter, Facebook ve YouTube kanallarından canlı olarak tüm konferans paylaşılacak.Konferansı dinlemek için TÜBİTAK'ı;

kanallarından takip edebilirsiniz.

COVID-19 TÜRKİYE Platformu Aşı ve İlaç Geliştirme Sanal Konferansı Programı

İlk Oturumdaki Konuşmacılar ve Konuşma Başlıkları:

"İlaçların Yeni Hedeflere Konumlandırılması ve İlaç Geliştirme Oturumu"

  1. COVID-19'a karşı FDA onaylı ilaçların sanal tarama (İlaç yeniden konumlandırma-Drug Repurposing) Çalışmaları - Prof. Dr. Serdar Durdağı (Bahçeşehir Üniversitesi)
  2. Varolan ilaç etken maddelerinin COVID-19'a karşı etkinliklerinin in-siliko, in-vitro ve in-vivo olarak incelenmesi - Dr. Mehmet Altay Ünal (Ankara Üniversitesi)
  3. Pandemik Corona Virüsüne (COVID-19) karşı dışa bağımlılığı azaltacak ilaçların ve hammaddelerinin yeni sentez yöntemleriyle ve formülasyonlarla geliştirilmesi - Prof. Dr. Mustafa Güzel (İstanbul Medipol Üniversitesi)

İkinci Oturumdaki Konuşmacılar ve Konuşma Başlıkları:

"Konvalesant Plazma ve Yeni Nesil Tedavi Yöntemleri Oturumu"

  1. Konvalesent Plazma - Prof. Dr. Ercüment Ovalı (Acıbadem Labmed Sağlık Hizmetleri/Acıbadem Labcell)
  2. İmmünkoruyucu ajan olarak sağlıklı bireylerde CpG ODN'lerin kullanımı ve hastalardaki sitokin fırtınasını engellemek için immünbaskılayıcı A151 ODN Tedavisi - Prof. Dr. İhsan Gürsel (İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi)
  3. COVID-19'a karşı scFV tabanlı nötralizan antikorlar - Prof. Dr. Şaban Tekin (TÜBİTAK MAM Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsü)
  4. COVID-19 hastalığında sitokinin fırtınası ve anti-sitokinin tedaviler - Prof. Dr. ahmet Gül (İstanbul Üniversitesi)
  5. COVID-19 için Griffithin (GRFT) temelli antiviral yaklaşım geliştirilmesi ve etkinliğinin sorgulanması - Prof. Dr. Aykut Özkul (Ankara Üniversitesi)

İkinci Oturumdaki Konuşmacılar ve Konuşma Başlıkları:

"COVID-19 Aşı Oturumu"

  1. Koronavirüs spike proteini ve ACE2 reseptörüne karşı rekombinant aşı ve ilaç geliştirme - Prof. Dr. Mehmet ÖZtürk (Dokuz Eylül Üniversitesi, İmiz biyotıp ve Genom Merkezi)
  2. COVID-19'a karşı DNA ve peptit aşıları - Prof. Dr. Nesrin Özören (Boğaziçi Üniversitesi)
  3. Yeni koronavirüse karşı geliştirilecek aşının faz-1 klinik denemelere hazırlanması ve sağlıklı bireylerin enfeksiyondan korunmasına yönelik diğer yaklaşımlar - Prof. Dr. Mayda Gürsel (Orta Doğu Teknik Üniversitesi)
  4. İnaktif COVID-19 aşısı geliştirilmesi - Prof. Dr. Osman Erganiş (Selçuk Üniversitesi)
  5. COVID-19 aşısı için antijen keşfi ve DNA aşısı geliştirilmesi - Doç. Dr. Mert Doşkaya (Ege Üniversitesi)