Türkiye kadın milli voleybol takımı, filenin sultanları dün akşam saatlerinde Türkiye voleybol tarihine ismini altın harflerle yazdırdı. Milletler Ligi şampiyonluğunun ardından Dünya sıralamasında birinci olan filenin sultanları dün Sırbistan ile yaptıkları maçın ardından Avrupa şampiyonu oldu.Bu başarının yanında, geçtiğimiz günlerde milli voleybol takımımız filenin sultanları oyuncusu Ebrar Karakurt hakkında Twitter’da karalama operasyonu başlatılmıştı. Galeyana gelen birçok Twitter kullanıcısı Ebrar Karakurt ve hakkında çıkan söylentilere hâkim olmadan Karakurt’u linç etti.Peki olayın aslı neydi?Milli voleybol takımımızda pasör çaprazı pozisyonunda oynayan Karakurt, maç öncesi yaptığı bir paylaşımda “Savaşa savaşa kazanıyoruz” ifadelerine yer vermişti. Abdulhamid Denge isimli Twitter kullanıcısı, “Müslüman Türk milleti olarak sana tahammül etmeye devam ediyoruz” ifadesiyle Karakurt’un paylaşımına yanıt verdi. Karakurt ise “Boş yapma Abdulhamid” cevabını verdi.

Bu paylaşımı ve “Abdulhamid” isimli vatandaşın ismini kullanan bazı Twitter kullanıcıları Karakurt’u “Boş yapma Abdulhamid” cevabını Sultan Abdulhamid Han’a hakaret ettiği gerekçesiyle linç etti. Karakurt’un paylaşımına yanıt veren kullanıcının isminin “Abdulahmid” olmasını farklı yerlere çeken kullanıcılar, Sultan Abdulhamid’e hakaret edildiği söyleminin ardından Karakurt’un cinsel yönelimini de gündeme getirdi.Dün kazanılan Avrupa şampiyonasına gölge düşürmeye çalışan Twitter kullanıcı grubu bu zaferi kutlayan cumhuriyet kadınları engelini aşamadılar. Milli sporcumuz Ebrar Karakurt’un Türkiye voleybol federasyonundan ihraç edilmesini isteyenlerin sayısı, cumhuriyet kadınlarının yanında ise fazlasıyla az.Biz, Bilimma ekibi olarak biliyoruz ki; spor, sanat, bilim gibi kategorilerde cinsiyet, din, dil, ırk, cinsel yönelim fark etmez. Biliyoruz ki, insanları tercihleriyle yargılamak, yalnızca tercihi yapan bireye aittir. Dini argümanları öne sürmek için, yalnızca Tanrı olmak gerekir. Müslüman olduğunu iddia eden ve Sultan Abdulhamid Han’a hakaret ettiği gerekçesiyle Karakurt’u linç eden inananlar, Sultan Abdulhamid Han’ın dedesi Fatih Sultan Mehmed’in “ ‘İnsanlara dinin ne, namazın var mı, oruç tutuyor musun?’ gibi Allah’ın soracağı soruları sormayacaksınız! İnsanlara aç mısın, ne ihtiyacın var, bir sorunun var mı? gibi kulun kula soracağı soruları soracaksınız” fermanını unutmuş gibi. Bu nedenle, biz insanları dini, dili, ırkı, yönelimi, görüşü gibi tercihleriyle yargılamak yerine “Milli Gururumuz” filenin sultanlarını en içten duygularımızla tebrik ediyoruz.

Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı…

Türkiye kadın milli voleybol takımı, Türkiye’yi uluslararası arenada temsil eden bir takımdır. 16 Temmuz 2023’te FIVB dünya sıralamasında 1’inci olmakla birlikte 2003 yılından beri filenin sultanları olarak biliniyor. Milli takım, Türkiye’nin milli takım düzeyinde takım sporlarında üstün başarılar elde ederek Türkiye'yi gururlandırmaya devam ediyor...

Voleybol Tarihi…

Voleybol, Amerikalı William Morgan tarafından 1895’te Amerika’da bulundu. Voleybolun Türkiye’ye girişi ise I. Dünya savaşından sonra mütareke günlerinde oldu. Voleybol federasyonunun kurulması, 1958 yılında gerçekleşti. Daha önceleri ise “Spor Oyunları Federasyonu” bünyesinde yönetilen voleybol için kurulan federasyonun ilk başkanı Vahit Çolakoğlu oldu. 1957’de ilk uluslararası karşılamasına, Dr. Ayten Salih (Takım Kaptanı), Nazmiye Kor, Güneş Çapa, Seta Yağcıoğlu, Ayda Caner, Seda Acudoğulu, Ümran Okay, Siray Arca, Fatma Egenen, Gülçin Eroğlu, Tomris Göksan, Nezin Mutibaş’ın oluşturduğu takımla maça girmişti. İlk galibiyetini ise 22 Temmuz 1961'de Batı Almanya’ya karşı kazanmıştı. 22 Kasım 1961’de başlayan ve süregelen galibiyetleri 3 Eylül 2023’te kazanılan Avrupa Şampiyonluğuyla taçlandıran filenin sultanları Türkiye Cumhuriyetini uluslararası arenada en güzel şekilde temsil etmiştir.

Kaynakça:WikipediaEbrar Karakurt