Bir Genetikçinin Dünya'sı adlı bloguyla tanınan Cemre Uçaryılmaz üçüncü kez yakalandığı kansere yenik düştü. Cemre Uçaryılmaz, Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünden 2019 yılında mezun oldu ve Koç Üniversitesinde yüksek lisansını tamamlamıştı. Öğrencilik yılları ve daha sonraki çalışmalarını "Bir Genetikçinin Dünyası" blogunda paylaşmış ve bilimsel paylaşımlarla bilimi ve akademi dünyasını daha fazla insana ulaştırmıştı. Cemre, 2018’de sırtındaki tümör nedeniyle kanser tedavisi gördü. Bu süreçte 7 ameliyat, 5 kemoterapi ve 37 radyoterapi seansı aldı. Daha sonra kanseri ikinci kez nüksetti ve tedavi oldu. Geçtiğimiz şubat ayında ise üçüncü kez nükseden kanseri için tekrar bir dizi ameliyat oldu ve tedavi görmeye başladı. Ancak 10 Temmuz 2022'de acı haber geldi. Cenazesi 11 Temmuz'da, Balıkesir Yunus Emre Camii'nden kaldırıldı. Cemre'nin eşi Umut Metin, annesi Figen Uçaryılmaz, yakınları, öğrenci arkadaşları ve sevenlerinin katıldığı bir törenle Çınarlıdere Mezarlığı'nda defnedildi. Eşi Umut Metin ve annesi Figen Uçaryılmaz güçlükle ayakta durdu.

Bir Genetikçinin Dünyası

Cemre Uçaryılmaz, üniversite tercihi yapacağı dönemde sorularına cevap bulamamasından dolayı kendinden sonra gelecek öğrenciler için ulaşılabilir bir kaynak olması adına Bir Genetikçinin Dünyası adlı blogunu kurmuştu. Blogunda Boğaziçi Üniversitesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, Genetik alanındaki gelişmeler gibi pek çok konuya yer vermişti. Paylaşımlarıyla moleküler biyoloji ve genetik alanında kariyer yapmak isteyen pek çok gencin tanıdığı ve takip ettiği bir sima oldu.Cemre'nin daha geniş kitleler tarafından duyulmasını sağlayan olaysa Aralık'ta evlendikleri sevgilisiyle aslında yıllar önce çocukken aynı etkinlikte yer alıp aynı fotoğraf karesinde yer almalarını fark etmesiyle oldu. Bu ilginç tesadüf ulusal basında da haber oldu.

Cemre Uçaryılmaz Kanserle Mücadele için Kanser Araştırmalarına Başlamıştı

Cemre Uçaryıılmaz, Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünden mezun olduktan sonra ilk olarak Almanya'da beyin ve hafıza üzerine araştırmalar yapmaya başladı. Ancak ilerleyen süreçte kendisine osteosarkoma teşhisi kondu ve tedavi sürecine başladı. Bu süreçte Cemre Uçaryılmaz Almayanya'ya gitmekten vazgeçti ve Türkiye'de kaldı. Koç Üniversitesine tam burslu olarak kabul alan Cemre, Kanser üzerine araştırmalar yapmaya başladı. Yüksek lisansı çalışmalarında tezini yazmıştı ve jüriye girmeyi bekliyordu.Cemre, Fulbright Programında burs kazanmış ve Rutgers New Jersey Medical School'dan doktora için kabul almıştı. Ağustos Ayında kanser çalışmalarına devam etmek üzere Amerika'ya gidecekti.

Cemre Uçaryılmaz kimdir?

Cemre Uçaryılmaz 1995 yılında Balıkesir'de dünyaya geldi. Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesinde orta öğretimini tamamladı. Cemre daha sonra, ilkokul dördüncü sınıftan itibaren istediği bölüm, Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünü kazandı. Onur derecesiyle bitirdiği üniversitenin ardından Koç Üniversitesinde yüksek lisansını yaptı. Çalışma azmi, başarıları ve hayata tutunuşuyla örnek bir insan oldu.Çocukluğunda org, bale, cimnastik ve halk oyunları öğrenen Cemre, Lisede İngilizce, Almanca ve İspanyolca öğrendi. Lisede Biyoloji Olimpiyat takımında yer aldı. Sadece kendi alanında değil renkli hayatıyla da gençlere örnek bir kişilikti."Boğaziçi ‘nde 5 Yılım Nasıl Geçti?" yazısına iki yıl önce yer verdiğimiz Cemre Uçaryılmaz'ı unutmayacağız. Sevenlerinin başı sağ olsun.