Halkın bilime ve bilim insanlarına duyduğu güven günümüzde oldukça fazla. Dünya çapında çoğu insan bilimin daha iyi, daha sağlıklı ve daha sürdürülebilir bir geleceğe giden en güvenilir yol olduğuna inanıyor.

Farklı Ekipler ve Tamamlayıcı Teknolojiler

Yakın tarih boyunca, biyoloji ve kimya gibi bilimsel disiplinler esas olarak izole bir şekilde faaliyet gösteriyordu. Bununla birlikte, bilim son yıllarda çok karmaşık ve iç içe geçmiş bir hale geldi. Bir laboratuvarda tek başına oturan bir bilim insanı tarafından keşiflerin yapıldığı günler geride kaldı. Gelecekteki atılımlar, genellikle farklı ekipler işbirliği yaptığında ve tamamlayıcı teknolojiler birleştiğinde ortaya çıkacak durumda.Bilimde çok disiplinli bir yaklaşımı benimsemek; iklim değişikliği, kronik hastalıklar ve sürdürülebilir gıda veya enerji arzı dâhil olmak üzere insanlığın en büyük sorunlarının çoğunun çözülmesine yardımcı olmak için hayati olabilir.

Gelecekte Kendi 3D Baskılı Kişiselleştirilmiş İlacınızı Eczanenizden Alabileceksiniz

Bu yeni önemli bilimsel eğilim biyo -yakınsama olarak adlandırılıyor. Çünkü bu sistemde, biyoteknoloji, yazılım ve mühendislik alanlarında çok çeşitli uzmanların, süreçlerin ve teknolojilerin karışımından yararlanılıyor.Örneğin biyo-yakınsamayla, yeni bir hassas, kişiselleştirilmiş ilaç dalgası geliştirilebiliyor. Bu durum, yapay zekâ, biyoanalitik / dizileme araçları ve diğer teknolojileri kullanılarak bir hasta için birden fazla biyolojik ve klinik veri noktasını birleştirme şeklinde mümkün oluyor. Bazı fikirlere göre çok da uzak olmayan bir gelecekte, kendi 3D baskılı kişiselleştirilmiş ilacınız yerel eczanenizde yer alabilir. Biyo yakınsama sayesinde, her ilaç sizin benzersiz moleküler imzanıza ve özel tedavi gereksinimlerinize göre kalibre edilebilir duruma gelecek.

Bilimin Çeşitliliğini Benimsemek, Yaşamı Daha Sürdürülebilir Kılar

Bilim insanları gelecekte, hedefe yönelik tedavi ve uzaktan izlemeyi mümkün kılan nöro-kayıt ve stimülasyon özelliklerine sahip yeni nesil implante edilebilir veya giyilebilir sistemler yaratabilir. Bu da, bazı kronik hastalıkları önlemeye ve onunla ilişkili semptomları veya ağrı gibi yan etkileri azaltmaya yardımcı olabilir.Biyo-yakınsama, bilimsel işbirliğinin önemini gösteren bir alan. Bilimin çeşitliliğini benimsemek, yaşamı daha sürdürülebilir hale getirirken sağlık hizmetlerini daha iyi önleyebilir, tahmin edebilir ve kişiselleştirebilir hale getirecektir.