ODTÜ'den BiliminEv Hali belgesel serisi TRT TV'de arşivde yerini aldı. Genç yaşlı herkes için bilimin eğlenceli yönünü gösteren belgeseller dizisini Rektörlük Kurumsal İletişim Ofisi’ne bağlı Bilim İletişimi Grubu (ODTÜ-BiG) hazırladı. Programa ODTÜ öğrenciler sunuculuk gibi aktif olarak katkılarını koydular. Cengiz Eşiyok ile çeşitli deneylerin yapıldığı 12 bölümlük "Bilimin Ev Hali!" her yaştan izleyici için eğlenceli bir alternatif.

Günlük yaşamda kullanılan nesnelerle deneylerin yapıldığı ve soyut kavramlarla formüllerin görselleştirilerek anlatıldığı bu belgesel dizisinde güneş panellerinin çalışmasından dronların çalışmasına kadar pek çok konu işleniyor. Çekimlerinin ODTÜ'de yapıldığı belgeseller dizisini kaçırmayın.Fragmanını buradan izleyebileceğiniz belgesel dizisininin tamamına iste TRT'den ulaşabilirsiniz.

Fragman, Bilimin Ev Hali!.. from the Owl on Vimeo.Programın yapımcı ve yönetmeni ODTÜ Yerleşim Arkeolojisi Bölümü Doktora Öğrencisi olan Yenal Orman ve ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümü Mezunu Yücel Orman.Ekip: İbrahim Kayım - Fizik BölümüOrcan Pehlivan - Havacılık ve Uzay Mühendisliği BölümüGülay Dedebaş - İlköğretim Matematik Öğretmenliği BölümüHazal Özen - İnşaat Mühendisliği BölümüCansu Üstünsoy - Endüstri Ürünleri TasarımıErinç Yurtman - Biyoloji Bölümü Yüksek Lisans ÖğrencisiSetenay Paker - Kimya Mühendisliği BölümüBurak Cihan - Elektrik Elektronik Mühendisliği BölümüÖykü Çetin - Metalurji ve Malzeme Mühendisliği BölümüDeniz İnan - Jeoloji Mühendisliği BölümüEcem Yargıcı - İktisat BölümüBilim DanışmanlarıDoç. Dr. Y. Eren Kalay - Metalurji ve Malzeme Mühendisliği BölümüDoç. Dr. Sinan Kaan Yerli - Fizik Bölümühttps://www.trt.tv/belgesel/bilimin-ev-halihttps://basinda.metu.edu.tr/icerik/odtuden/122/bilimin-ev-hali-trt-belgesel-arsivinde