Twitter'da binlerce takipçisi olan ve her hafta farklı bir bilim kadınını tanıtan Bilim Kadınları projesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü için hazırladığı özel posterleri paylaştı.Posterlerde Türkiye'nin ilkleri olan bilim kadınları yer alıyor. Astronomi alanında Nüzhet Gökdoğan, Kimya alanında Remziye Hisar, Zooloji alanında Fahire Battalgazi, Matematik alanında Selma Soysal ve Botanik alanında Asuman Baytop'un posterlerine aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.Her bir bilim kadını için Bilimma.com'da hazırladığımız kısa biyografilerine ulaşabilir, bu bilim kadınlarını yakından tanıyabilirsiniz.

Bilim Kadınları'ndan Mesaj Var!

Bilim Kadınları posterleri

Bilim Kadınları olarak birçok bilim kadının tarihin sayfalarından silindiğini biliyoruz. Amacımız şimdiye kadar bilim kadınlarının çalışmalarına görünürlük kazandırmak ve bu yok edilişe karşı durmak oldu. Bu bağlamda tarihimize damga vurmuş birkaç bilim kadınını Ezgi Çakırcı tarafından tasarlanan posterler ile ofis, sınıf ve okullarımıza getirmek istedik! Şimdilik 5 bilim kadını ile başlayan bu projeye yeni posterler eklemeye devam edeceğiz. Aşağıdaki yüksek çözünürlüklü pdf linklerini indirerek posterleri dilediğiniz boyutta bastırabilirsiniz.

Eğer öğretmenseniz, bu posterleri sınıfınız için istiyorsanız ve kişisel imkanlarınız kısıtlı ise bizimle iletişime geçin: https://forms.gle/fH4QDLXW7AH3dMsv5 Elimizden geldiği kadarı ile öğretmenlere basılmış poster göndermeye çalışacağız.

Bilim Kadınlarını yakından tanıyalım!

  1. Selma Soysalhttps://bilimma.com/haberler/selma-soysal-ilk-kadin-matematikci/
  2. Fahire Battalgazihttps://bilimma.com/haberler/fahire-battalgazi-ilk-turk-kadin-zoolog/
  3. Remziye Hisarhttps://bilimma.com/haberler/remziye-hisar-kimya-da-oncu-kadin/
  4. Nüzhet Gökdoğanhttps://bilimma.com/haberler/nuzhet-gokdogan-ilk-kadin-gokbilimci/
  5. Asuman Baytophttps://bilimma.com/haberler/asuman-baytop-ilk-kadin-botanikci/