Başbük İlk ve Ortaokulu öğretmenleri, bilim insanlarımızın da desteğiyle okulda fosil müzesi açmıştı. Şimdi ise bilim sınıfı oluşturmak için okulumuz desteğinizi bekliyor!

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Başbük mahallesinde bulunan Başbük İlk ve Ortaokulu, fosil müzesi açmasıyla gündeme gelmişti. Okulda görevli öğretmen Ahmet Yılmaz, geçtiğimiz yıldan beri öğrencilerle fosil toplayarak, bu yıl fosilleri mini müzeye dönüştürdü. Projeye imzasını atan Ahmet Yılmaz, Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından takdir edildi.

Milliyet‘te yer alan bir habere göre okulun Sosyal Bilgiler öğretmeni Ahmet Yılmaz, çevrede gördüğü taşları öğrencileri ile topladı. Yılmaz, taşların fotoğraflarını ve ölçülerini üniversitelerde görev yapan jeologlara gönderdi. Jeologlar, taşların yaklaşık 50 milyon yıllık deniz kabukluları olduğunu söyleyince Yılmaz öğretmen, okulda mini bir fosil müzesi oluşturdu.

Bilim Sınıfı kuruluyor

Başbük İlk ve Ortaokulu şimdi ise "Bilim Sınıfı" oluşturmak istiyor. Ahmet öğretmenin yoğun çabalarının meyvesi verilmeye başlandı bile. Okulumuza birçok yardım ulaştı. Ancak Bilim Sınıfı için her şey tamamlanmış değil! Okul, hala yardımlarınızı bekliyor.

Okula bilim sınıfı açılabilmesi için;

İlk ve ortaokul düzeyinde,

  • Bilim kitabı / dergisi / posteri,
  • Dinozor, gezegen vb. bilim içerikli oyuncaklar,
  • Fosil ve doğal taş örnekleri gerekiyor.

26 Ocak 2020 Pazar gününe kadar kampanyaya destek olabilirsiniz.

Okulda inşaat çalışmaları tamamlanmaya çalışılıyor

Ankara’dan jeoloji mühendisi Burcu Turan, Ahmet öğretmene büyük destek veriyor. Başbük İlk ve Ortaokulu’na gerek kendisi gerek çevresindeki insanları örgütleyerek birçok bağışta bulundu. Burcu Turan, Twitter'da sıklıkla Başbük okulu için paylaşımlar yapıyor. Burcu Hanım, bağışlar için düzenledikleri afişi, gelen bağışları ve okuldaki son durumu paylaşıyor.

Ahmet öğretmen, gelen bağışlar ile önce bilim sınıfının oluşturulacağı binanın çatısında ve çevresindeki eksikleri gidermeye çalışıyor. Başbük İlk ve Ortaokulu'ndaki son durum;

https://twitter.com/pulmonata_/status/1207265225852039169

Okula gelen bağışlardan örnekler... Burcu Hanım'ın tweetleri sizlere "ne" göndermeniz konusunda fikir sağlayabilir. 

https://twitter.com/pulmonata_/status/1202664603777470464

Burcu Hanım'ın Bilimma'ya fotoğrafını gönderdiği bağışlardan örnekler;

Başbük okulu civarında bulunan ve okul müzesinde yer alan bir balık fosili;