Avustralya açıklarında Disney filmlerini aratmayan bir olay gerçekleşti. North Stradbroke adasındaki kumlarda gerçekleşen bu olay 40 dakika sürdü ve sonunda anne balina kurtulmayı başardı.

Queensland Parks and Wildlife Service'i görevlileri Facebook hesaplarından, yavru ve anne balinanın iyi bir performans çıkardıklarını, tüm süreç boyunca onları gözlemlediklerini aktardılar. Görevliler yılın bu aylarında balinaların özellikle anne ve bebek balinaların sıklıkla göründüğünün altını çizdiler. Buralarda doğrum yapan anne balinalar daha sonra yavrularını da alıp Antartika'ya geri gidiyorlar.

Bu anne-yavru çiftlerinden biri olan videodaki balinalardan anne olanı denizdeki kum birikintisine takılmış ve hareket edemiyor. Ancak yavru balina üstün bir eforla annesini buradan kurtarmak için çalışıyor. Videonun sonunda ise her ikisi de mutlu bir şekilde burdan kurtulup gidiyorlar.

Balinaların karaya oturması durumu nadir görülen bir şey değil. Mesela 2015 yılında karaya oturan 20 metrelik mavi balınayı da Şilili balıkçılar kurtarmıştı.