12 Ağustos Cumartesi günü, Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi, gökbilim meraklılarını unutulmaz bir deneyime davet ediyor. Ankara'da Perseid meteor yağmuru bu özel etkinlikte meraklılarını bir araya getirecek. Yurdumuzda pek çok etkinliğin (Karacabey, Olimpos, Mudanya ve Tübitak TUG) düzenleneceği 12 Ağustos'ta Gökyüzü meraklıları Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi gözlem etkinliğinde bu heyecanlı doğa olayına tanık olma şansı yakalayacak.

Ankara'da Perseid Meteor Yağmuru Etkinliği Kuralları ve Önemli Bilgiler:

12 Ağustos akşamı gerçekleşecek Perseid meteor yağmuru etkinliği için bir araya gelecek gözlemcilere detaylı bilgilendirme Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi websitesinde detaylı olarak yer alıyor. Ayrıca konuma nasıl ulaşılabileceği, etkinlik ücretlendirmesi gibi detaylar da yine websitesinden ulaşılabilecek bilgiler arasında. Etkinlikler için sembolik bir ücret talep ediliyor. Ankara'da Perseid meteor yağmuru etkinliğine giderken dikkat edilecek temel kurallar şunlar:

  • Etkinlik, saat 20:30 ile 23:59 saatleri arasında gerçekleşecektir.
  • Tüm etkinlikler açık alanda yapılacak olup katılımcılar sosyal mesafe kurallarına uymak zorundadır.
  • Teleskop binalarına katılımcılar en fazla 10 kişilik gruplar halinde sosyal mesafe kurallarına uygun olarak alınacaktır.
  • Rasathanemiz Ankara merkeze göre yaklaşık 5 derece daha soğuk olduğu için katılımcıların yanlarına kalın yedek kıyafet almaları tavsiye edilmektedir.
  • Havanın kapalı ve yağışlı olması durumunda etkinlik için alternatif bir program uygulanmayacaktır.
  • Eğer havanın yağışsız ve kapalı olması durumunda, açık alanda gökbilim konusunda bir sunum, müze gezisi ve gökbilimcilerle soru-cevap şeklinde bir söyleşi gerçekleştirilecektir.
  • Havanın yağışlı olması halinde etkinlik iptal edilecektir. Katılımcılar etkinlik durumunu rasathanenin web sayfasından kontrol etmelidir.

Ücretlendirme:

Halk günü ve özel etkinlikler için:Tam: 40 TLÖğrenciler ve Ankara Üniversitesi mensupları: 20 TLÜcretler kapıda tahsil edilmektedir ve halk günleri ve özel etkinlikler için randevu verilmemektedir.

Ankara'da Perseid meteor yağmuru için Kreiken Rasathanesi'nin Konumu ve Ulaşımı:

Ankara'da Perseid meteor yağmuru etkinliği için gidecekler için rasathane, İncek Bulvarı üzerinde Ahlatlıbel mevkii olup Or-An Köprüsünden (Konya Yolu) 2 km uzaklıktadır. Ulaşım için 191-192-193-194 numaralı otobüsler kullanılabilir.Rasathanenin İletişim Bilgileri:Adres: İncek Bulvarı 06837 Ahlatlıbel, ANKARATel: 0(312) 489 80 06E-posta: [email protected]

Ankara Üniversitesi Gözlemevi Hakkında:

Etkinliğinin gerçekleşeceği Ankara Üniversitesi Gözlemevi, 40 yıllık süre içerisinde gökbilimin gelişmesine öncülük etmiş önemli bir kurumdur. Uluslararası düzeyde yürütülen bilimsel araştırmalara veri sağlarken aynı zamanda toplumun astronomi konusunda aydınlatılması amacıyla kapılarını gökyüzü meraklılarına açık tutmaktadır. Etkinlikler, profesyonel gökbilimciler ve Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü öğrencileri tarafından organize edilir ve herkesi bu büyülü dünyayı keşfetmeye davet eder. Halk günleri ve özel etkinlikler için randevu almanıza gerek yoktur, herkesi etkinliklere katılmaları için davet etmektedir.Kaynak:http://rasathane.ankara.edu.tr/2023-yili-halk-gunleri-ve-ozel-etkinlikler-takvimi/