American Society for Microbiology (ASM/ Amerikan Mikrobiyoloji Derneği) her yıl düzenlediği Agar Sanatı Yarışmasını bu sene de açtı. Son başvuru tarihi 28 Ekim olan yarışmanın bu yılki teması “En Sevdiğiniz Mikrobiyolog”.https://www.youtube.com/watch?v=NBZE7p_bG-Y

Adaylar İki Kategoriden Katılım Sağlayabilecek

Kurumun resmi internet sitesindeki duyuruda, yarışmanın farklı kategorilerde katılım imkânı sunduğu belirtildi. Yarışmaya katılacak olan adayların kategori seçimini yapabilmeleri için bir akış şeması yayınlandı. Yarışma şartları da detaylı bir şekilde açıklandı. Yarışmaya katılacak olan adaylara 2 başvuruya kadar izin verilecek.

Geleneksel Kategori İçin Laboratuvar Ortamları Öneriliyor

Geleneksel ve Açık kategori seçeneklerinin detaylı olarak duyurulduğu sitede, yalnızca güvenli laboratuvar imkânı olanları geleneksel kategoriye katılmaları istendi ve “Yalnızca evinizden çıkmakta kendinizi rahat hissediyorsanız, laboratuvarda güvenli çalışma koşullarına sahipseniz ve uygun kaynaklara erişebiliyorsanız devam etmelisiniz. Aksi takdirde, lütfen “Açık” kategori seçeneğini göz önünde bulundurun” şeklinde açıklama yapıldı.Geleneksel kategoride herhangi bir agar türü/türleri ile herhangi bir organizmanın, herhangi bir boyut veya şekilde petri kabında kullanılabileceği belirtilen şartlarda, “Eserler yeni ve orijinal olmalı, daha önce internette görülmemiş, yayınlanmamış veya daha önce başka bir yerde yayınlanmamış veya gösterilmemiş olmalıdır” diye duyuruldu.

Yarışmacılar Açık Kategoriyle Sanatını Konuşturacak

https://twitter.com/ASMicrobiology/status/1569763491757555713Açık kategori için yarışmacının Agar Art'ın “Sanat” bileşenini vurgulaması istenerek, “Sizi, favori mikrobiyoloğunuzu temanız olarak kullanarak, bir hikâye anlatan sanat eseri (Picasso veya Garfunkel) yaratmaya davet ediyoruz. Bir resim çizin, bir şarkı söyleyin, 10 sayfa uzunluğunda bir şiir yazın” ifadelerine yer verildi. Bu kategori için de aynı şekilde orijinallik ve özgünlük önem arz ediyor.Yarışma değerlendirmesinin, ASM Flickr sayfasındaki oylama yoluyla yapılacağı söylendi. Oylama tarihine kadar en çok beğeni alan eserin kazanacağı duyuruldu. Yarışmaya katılmak isteyen adayların, yarışma resmi internet sitesini incelemesi ve yine aynı siteden başvurusunu göndermesi gerekiyor.