Sosyal medya son günlerde yeni bir olayı konuşuyor. Adana Büyük Şehir Belediyesi binasına asılan bir afiş görenleri şaşırttı. Haberin yayılmasıyla Türkiye’nin dört bir yanından Twitter kullanıcıları bu konu hakkında tweet atmaya başladı. Afiş, Düz Dünya Derneği’ne ait bir sergiyi duyuruyor.

Düz Dünya Derneği Valilik İzniyle Sergi Yapacaktı

https://twitter.com/dgkn/status/1607997899748564992Söz konusu afişte “Dünyamızın Düz Olduğunu Biliyor Muydunuz?” ifadesi yer alıyor. Çeşitli Dünya görselleri içeren afiş, gerçek Dünya’nın hangisi olduğunu sorguluyor. Vatandaşlar, 2-8 Ocak 2023 tarihinde yapılacağı duyurulan sergiye davet ediliyor. Valilik onayıyla afişi asılan serginin mekânı olarak ise, Adana Büyük Şehir Belediyesi salonunun belirlendiği iddia edildi.Gündeme gelen bu olay basında ve Twitter’da büyük yankı uyandırdı. Bazı Twitter kullanıcıları afiş ve sergi hakkında espriler yaparken, bazıları da sergiyi destekledi. Sergiyi düzenleyecek olan ve afişi hazırlayan Düz Dünya Derneği'nin başkanı Doğukan Özkan da konuyla ilgili açıklamalar yaptı.

Sosyal Medyayı Sallayan Sergi İptal Oldu, Afiş İndirildi

Düz Dünya konusunu safsata olarak görenler sergiyi ve afişi doğru bulmazken, Düz Dünya’yı savunan kesim sergiyi destekledi. Ancak çok sayıda olumsuz eleştirilerin ardından Düz Dünya Derneği başkanı Doğukan Özkan, serginin iptal edildiğini duyurdu.Konu hakkında Twitter’dan videolu paylaşım yapan Özkan, “Hiçbir gerekçe göstermeden sergiyi iptal ettiler, afişi de indirdiler” ifadelerini kullandı. Çok üzgün olduğunu belirten Özkan, “Bu iki oldu. Uzaya balon göndermek istiyoruz, onda iki kere engellendik. Düz Dünya Derneği olarak sergi düzenlemek istedik, ikinci kez sergi de iptal edildi” diye konuştu.https://twitter.com/dgkn/status/1609581829543034880

Bilimsel Bilgi; Dünya "Geoit" Adı Verilen Kendine Özgü Bir Şekle Sahiptir

Dünya'nın düz olduğu düşüncesi, elbette bilimsel gerçeklikleri yansıtmıyor. Bilim insanları Dünya'nın şekli hakkında en güvenilir ve doğru bilgileri veriyor. Düz Dünya fikrini savunanlar ise bu bilgileri reddediyor. Dünya'nın şekli dışında; Güneşin boyutu ve hareketleri, gece ve gündüz oluşumu, mevsimler, Ay'ın hareketi ve yer çekimi gibi temel bilimsel gerçeklikleri reddeden Düz Dünya fikri, son günlerde sosyal medyada gündeme gelmeye devam ediyor.