Bilim camiasında önemli bir yere sahip olan 25 Nisan Dünya DNA Günü yaklaştı. 25 Nisan’da eğitimciler, öğrenciler ve halk; DNA hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilecek. Bugünün kutlanması, gelecek nesillerin genetik hakkında bilinçlenmesi adına önemli görülüyor. Bu nedenle gerek eğitim kurumlarında gerekse aile içerisinde, Dünya DNA Günü etkinlikleri ile çocukları bilime yaklaştırmak gerekiyor.DNA günü, ABD Ulusal İnsan Genom Araştırma Enstitüsü (NHGRI) tarafından kabul edildi. 25 Nisan’da kutlanan bu gün ilk kez 2003 yılında kutlanmaya başladı. Dünya DNA Günü Bu sene 19. defa kutlanacak. Peki, bu önemli gün nasıl kabul edildi?

25 Nisan Dünya DNA Günü Küresel Bir Hareket

Dünya DNA Günü kutlamalarında lider kabul edilen ABD Ulusal İnsan Genom Araştırma Enstitüsü, bu günün geçmişini şu şekilde anlatıyor, “2003 yılından bu yana Ulusal DNA Günü; öğrencileri, eğitimcileri ve genel halkı 25 Nisan'da bir araya getirdi. 25 Nisan Dünya DNA Günü, 2003 yılında insan genom projesinin tamamlanmasını ve 1953 yılında çift sarmalın keşfini kutlamak için kabul edildi”.DNA gününün küresel bir hareket olduğunu ifade eden Enstitü, “Dünya DNA Günü, toplulukları, eğitimcileri ve öğrencileri yenilik yapmak, işbirliği yapmak ve ortak insanlık vaadimizi, doğal dünyayla bağlantımızı keşfetmek, harekete geçirmek ve güçlendirmek için küresel bir harekettir” diyor.

Çocuklar İçin Dünya DNA Günü Etkinlikleri Düzenlenecek

Bugünün kutlanması hem genetik ve genom hakkında bilinçlenmeyi sağlıyor; hem de öğrencilerin bu konularda bilgilenmesi için önem arz ediyor. Çocukların 25 Nisan’da günün anlam ve önemine dair bilgilendirilmesi gerekiyor. Bunun için çeşitli bilimsel etkinlikler, öğretici oyunlar, Dünya DNA Günü panosu benzeri çalışmalar tavsiye ediliyor.Bilim Kutusu da, 25 Nisan Dünya DNA Günü ile ilgili kutlama etkinliği düzenleyecek. Bu etkinliğin 24 Nisan 2022 Pazar günü gerçekleştirileceği duyuruldu. Saat 19:00 ile 21:00 arasında Ankara TOBB-ETÜ Sosyal Tesisleri‘nde gerçekleşecek olan programda çeşitli etkinlikler yer alacak. Bilim Kutusu, çocuklar için eğitim, sunum, tanıtım ve atölyelerin hazırlandığı etkinliğe, tüm bilim meraklısı çocuklar ve ebeveynleri davet ediyor.