TÜBİTAK, 2022 Uluslararası Diyarbakır-Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği’ni duyurdu. T.C. Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı Himayesinde yapılacak olan etkinliğe; T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, T.C. Diyarbakır Valiliği ve Karacadağ Kalkınma Ajansı da destek verdi. 2021’de de yüksek bir katılımla gerçekleştirilen bu etkinlik için başvurular alınmaya başlandı. Etkinlik 02-05 Haziran 2022 tarihleri arasında düzenlenecek. Gökyüzü Gözlem Etkinliği’nde katılımcı olmak isteyen vatandaşların 15 Mart-15 Nisan 2022 tarihleri arasında başvuru yapması bekleniyor.

Bireysel ve Aile Kategorileriyle Başvuru İmkanı

Etkinlik için başvuruların, belirtilen tarihlerde yapılma zorunluluğu olduğu duyuruldu. Bu sebeple katılımcı adaylarının başvuru tarihlerine dikkat etmesi öneriliyor. Etkinliğe katılabilmek için öncelikle katılım formunu doldurmanız ve başvurunuzu tamamlamanız bekleniyor. Kayıt formunda “bireysel” ve “aile” olmak üzere iki tür katılımcı seçeneği yer alıyor. Bu sayede etkinliğe ister bireysel isterseniz de ailenizle birlikte katılım başvurusu yapabiliyorsunuz.Etkinliğe bireysel olarak başvuranların 16 yaş ve üzeri olması gerekiyor. 16 yaşından küçük adaylar ise 18 yaş ve üzeri aile bireylerinden biri ile başvuru yapabilecek. TÜBİTAK başvuru koşullarını açıklarken, aile kategorisinden başvuru yapanların birinci ve ikinci dereceden akrabalık bağı bulunması gerektiğini duyurdu. Ayrıca koşullar arasında “Aile kategorisinden başvuru yapan katılımcıların en az biri 18 yaş veya üzerinde olmalıdır” ibaresi yer alıyor.

Katılımcılar Başvurular Arasından Çekilişle Seçilecek

Tüm başvurular alındıktan ve başvuru süresi bittikten sonra yapılacak olan çekilişle etkinliğin katılımcıları belirlenecek. Bireysel başvuru sahibi kendi adına çekilişe katılırken, aile başvurularında aile temsilcisi olan bir kişi adının çekilişe yazılacağı duyuruldu. Çekilişte kazanacak olan aile temsilcisi ile birlikte, aynı aileden başvuru yapan diğer bütün fertlerin de katılımcı olmaya hak kazanacağı belirtildi.